Ο Ισλαμισμός πρέπει να αυτοκαθαρθεί

Τετάρτη, 11 Νοέμβριος 2020 17:44 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Για σχεδόν 1.000 χρόνια η ανθρωπότητα βρέθηκε σε μια βαθιά πνευματική στασιμότητα. Οι μεγάλες αξίες που έδωσε η Αρχαία Ελλάδα παραμερίστηκαν και τη θέση τους πήρε ο θρησκευτικός δογματισμός - σκοταδισμός.
 
Ήταν τότε ο Χριστιανισμός που έφερε τον Μεσαίωνα (από το 476 μ.Χ που καταλύεται το Ρωμαϊκό κράτος με την κάθοδο βόρειων φυλών, μέχρι το 1.492 που ανακαλύπτεται η Αμερική και ανοίγει το εμπόριο), που παραμέρισε τις ανθρώπινες ελευθερίες, που έκρυψε τη γνώση και που επέβαλε θρησκευτικούς πολέμους. (Οι χριστιανοί προσπάθησαν να πάρουν από τους μουσουλμάνους των έλεγχο των Αγίων Τόπων με Σταυροφορίες).
 
Είχαμε και πρωτοφανείς ατομικούς διωγμούς. Η Ιερά Εξέταση έκαιγε στην πυρά όποιον αντιστεκόταν, με την κατηγορία ότι δεν ήταν σωστός χριστιανός. Όμως, υπήρξε αυτοκάθαρση, που ήρθε με την λεγόμενη Αναγέννηση. “Αναγέννηση” σημαίνει ότι ξαναγεννιέται κάτι που πέθανε.
 
Αυτό που είχε πεθάνει ήταν η ελευθερία, και κυρίως η ελευθερία έκφρασης του ανθρώπου. Δηλαδή το να τολμά, το ανθρώπινο πνεύμα, χωρίς εσωτερικές ή εξωτερικές αναστολές, να σκέπτεται, να εκφράζεται και να διαλέγεται ελεύθερα.
 
Αυτό είχε χαθεί με τον Μεσαίωνα επιτεύχθηκε με την Αναγέννηση στην Δύση και φαίνεται από την σπουδαία εξέλιξη στην φιλοσοφική σκέψη και την τέχνη.
 
Αν η Ανατολή θέλει να μηδενίσει τον Μεσαίωνα και τον σκοταδισμό που βιώνει από το Ισλάμ, οφείλει να κάνει ότι έκανε και η Δύση. Η ίδια η θρησκεία να εξηγεί στα τζαμιά την ειρήνη και την αγάπη που το Κοράνι υπερασπίζεται. Η βια να απομονωθεί παντού.
 
Οι μουσουλμάνοι δεν μπορεί να είναι θεατές στο τζιχάντ, ούτε οι ηγεσίες των χωρών τους να ζουν κρυφά και υποκριτικά την δυτική ζωή.
Η Ευρώπη πρέπει να συνομιλήσει με τους ηγέτες του μουσουλμανισμού, θρησκευτικούς και πολιτικούς. Να συνεργαστεί μαζί τους για αυτή την αυτοκάθαρσή τους, ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ.  Δεν θα υπάρξει λύση με αυτούς, θεατές της βίας.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia