Ο Αλέν Ντελόν μιλά με οργή για τον αποτυχημένο άνθρωπο

Πέμπτη, 07 Ιούλιος 2022 16:47 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Όσο μεγαλώνεις βλέπεις την πικρή αλήθεια. Υπάρχουν δυο κατηγορίες ανθρώπων που αισθάνονται αθάνατοι και ο χρόνος μοιάζει γι’ αυτούς να είναι ατελείωτος. Είναι οι νέοι και οι πλούσιοι. Οι νέοι, δεν έχουν κανένα λόγο να σκεφτούν το χρόνο.

"Ρουφούν" εμπειρίες και εικόνες, ανακαλύπτουν νέα πράγματα και το τελευταίο που έχουν να σκεφτούν είναι ο χρόνος. Θα νιώσουν το πόσο λίγος είναι και κυρίως το πόσο γρήγορα περνά μόνο όταν μεγαλώσουν. Τότε θα σκέφτονται πόσα πράγματα μπορούσαν να κάνουν και δεν τα έκαναν.

Με τους πλούσιους όμως τι μπορείς να πεις; Μάλλον ότι είπε εξοργισμένος και αηδιασμένος ο διάσημος Γάλλος ηθοποιός Αλέν Ντελόν. Δηλώνει ότι θα φύγει “από αυτόν τον κόσμο χωρίς να νιώθει λύπη” σε μια συνέντευξη - απολογισμό, σε ειδικό τεύχος του Paris Match που είναι αφιερωμένο στα 60 χρόνια της καριέρας του.

«Απεχθάνομαι αυτή την εποχή, τη σιχαίνομαι», εξηγεί ο 82χρονος ηθοποιός. «Είναι οι άνθρωποι που απεχθάνομαι. Όλα είναι κίβδηλα, στρεβλά. Δεν υπάρχει πια σεβασμός, ούτε λόγος που να τηρείται, μόνο στα λεφτά δίνεται αξία. Ακούω που μιλούν για εγκλήματα μέρα μεσημέρι. Ξέρω ότι θα φύγω από αυτόν τον κόσμο χωρίς να μετανιώνω για τίποτα», δηλώνει ο Ντελόν

Ο Αλέν Ντελόν είδε α) την ματαιότητα της ανθρώπινης ύπαρξης β) την χυδαιότητα των πλουσίων που ενώ έχουν χρήματα για 1.000 ακόμη ζωές, προσπαθούν να τα αυξήσουν συνήθως σε βάρος των μη εχόντων. γ) Επίσης την χυδαιότητα των ηγετών τύπου Πούτιν ή Ερντογάν που στα 70 τους, αντί να προωθούν την ειρήνη και τις αξίες, ψεύδονται, απειλούν, δολοφονούν αθώους, στέλνουν νέους σε πολέμους που γυρίζουν σε φέρετρα λες και παίζουν μονόπολι. Δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος για όλα αυτά.

O Aλέν Ντελόν έχει δίκιο. Η ανθρώπινη κοινωνία έχει γίνει ένας οχετός ψεύδους, απληστίας και απαξίωσης κάθε ηθικής. Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας όλα γίνονται χειρότερα πλην ίσως της Επιστήμης.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
RIGAKOS

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti