Γιατί είμαι υπέρ του περιφερειάρχη Αγοραστού

Πέμπτη, 14 Σεπτέμβριος 2023 15:11 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Γιατί είμαι υπέρ του περιφερειάρχη Αγοραστού

Τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό δεν τον γνωρίζω προσωπικά. Τον είδα όμως σε μια ομιλία του με θέμα την Περιφερειακή Ανάπτυξη. Ήταν ένας άνθρωπος γεμάτος αυτοπεποίθηση, με χιούμορ και άριστη γνώση του αντικειμένου του. Σκέφτηκα ότι ήταν «ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση».

Με κέρδισε όταν έκανε αναφορά στην γραφειοκρατία. Όπως είχε πει στην τότε παρέμβαση του, υπάρχει ένας διαρκής αγώνας των ανθρώπων της Αυτοδιοίκησης με την κεντρική εξουσία. «Θα μπορούσαμε να κάνουνε πολλά περισσότερα αν δεν υπήρχε αυτός ο εφιάλτης», είχε πει. Και ανέφερε παραδείγματα έργων που ενώ μπορούσαν να γίνουν γρήγορα, να έχουν ολοκληρωθεί, υπήρχαν ακόμα σε συρτάρια.

Τώρα στην Θεσσαλία, με αφορμή τις πλημμύρες, “αγανακτισμένοι πολίτες” λιθοβολούν τον κ. Αγοραστό. Οι δε φωστήρες της δημοσιογραφίας στα διάφορα κανάλια των καφενόβιων συζητήσεων ερωτούν «γιατί δεν έγιναν τα έργα, που πήγαν τα χρήματα, έχει επέμβει εισαγγελέας» και άλλα τραγικά. Δεν γνωρίζουν οι πολίτες τι σημαίνει στην Ελλάδα γραφειοκρατία; Ούτε οι φωστήρες της δημοσιογραφίας γνωρίζουν ότι ΚΑΝΕΝΑ ΕΡΓΟ στην Ελλάδα δεν γίνεται στην ώρα του; 

Ο κ. Αγοραστός είναι μαθηματικά βέβαιο ότι είναι ο τελευταίος υπεύθυνος για όσα έργα στην Θεσσαλία δεν έγιναν. Μπορώ να τον φανταστώ να παρακαλεί υπουργούς, να τρέχει σε διαδρόμους δημοσίων υπαλλήλων για να σπρώξει έναν φάκελο, να εκλιπαρεί στα τηλέφωνα να τελειώσει το χαρτομάνι κ.ο.κ. Δεν μπορώ να τον φανταστώ να έχει και τα χρήματα και τις μελέτες και να βαριέται να προχωρήσει ένα έργο.

Τα γράφω όλα αυτά διότι: α) η ανθρωποφαγία όταν φτάνει και σε άξια δημόσια πρόσωπα δείχνει πόσο ελλειμματική είναι η κοινωνία μας και β) ας γίνει επιτέλους κατανοητό ότι ΓΙΑ ΟΛΑ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ εξουσία που συντηρεί μια γραφειοκρατία που φρενάρει συνεχώς όλη την χώρα και στο τέλος ψάχνει να βρει δήθεν υπεύθυνους για να τους βάλει στη θέση της, για να υποκριθεί την αθώα.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti