Αν ο παγκόσμιος χωροφύλακας φύγει...

Τετάρτη, 20 Δεκέμβριος 2023 10:11 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αν ο παγκόσμιος χωροφύλακας φύγει...

Αναρωτιέμαι πολλές φορές τι θα συνέβαινε στον πλανήτη, αν ο παγκόσμιος χωροφύλακας, δηλαδή οι ΗΠΑ, αποχωρούσαν από παντού κλείνοντας όλες τις βάσεις τους και «κοιτώντας τα του οίκου τους», όπως λέει ο Τραμπ. Πιστεύω ότι σε όλη την Γη θα ξεσπούσαν μικρές και μεγάλες συγκρούσεις, θα ζούσαμε ένα χάος που θα τελείωνε μόνο αν μια άλλη χώρα αναγκαζόταν να πάρει την θέση των ΗΠΑ.

Δείτε την είδηση: Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης, οι οποίοι υποστηρίζονται από το Ιράν, δήλωσαν πως δεν έχουν καμιά πρόθεση να σταματήσουν τις επιθέσεις τους εναντίον των εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα, παρά την ανακοίνωση από τις Ηνωμένες Πολιτείες μιας νέας συμμαχίας για την προστασία της ναυσιπλοΐας.

Ήδη πολλά πλοία κάνουν τον περίπλου της Αφρικής, αυτό ανεβάζει στα 100 δολάρια ανά κοντέινερ, μετά τις τιμές των προϊόντων και στο τέλος όλα τα πληρώνει ο αθώος καταναλωτής όταν αγοράζει.

«Ακόμα κι αν η Αμερική καταφέρει να κινητοποιήσει τον κόσμο ολόκληρο, οι στρατιωτικές επιχειρήσεις μας δεν θα σταματήσουν (…) όποιες κι αν είναι οι θυσίες που αυτό θα μας κοστίσει», διαβεβαίωσε μέσω της πλατφόρμας X ένας αξιωματούχος των ανταρτών, ο Μοχάμεντ Αλ-Μπουχάιτι.

Τι κάνουν οι ΗΠΑ; Ξεκίνησαν το πρόγραμμα «Φύλακας Ευημερίας», δηλαδή μια συμμαχία που περιλαμβάνει τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Μπαχρέιν, τον Καναδά, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ολλανδία, τη Νορβηγία, τις Σεϋχέλλες και την Ισπανία και που θα επαναφέρει την κανονικότητα. Με τον καλό ή με τον κακό τρόπο.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti