Συναρπαστικό στην επιστροφή του το Ράλλυ «Μολών Λαβέ» στις Καρυές

58 πληρώματα προσέφεραν θέαμα αποζημιώνοντας τους θεατές (ΦΩΤΟ)

Τρίτη, 02 Απρίλιος 2024 13:12 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Συναρπαστικό στην επιστροφή του το Ράλλυ «Μολών Λαβέ» στις Καρυές

Με επιτυχία διεξήχθη την Κυριακή 31 Μαρτίου το Ράλλυ Σπριντ «Μολών Λαβέ» στην περιοχή Καρυών, που αποτέλεσε τον 1ο χωμάτινο αγώνα για τη φετινή χρονιά, ο οποίος προσμέτρησε στα κύπελλα ράλλυ χώματος και ράλλυ χώματος ιστορικών αυτοκινήτων.

Πάθος για μηχανοκίνητη δράση είχαν όλοι, τα πληρώματα, οι θεατές και η κοινωνία των Καρυών και της Σπάρτης, που αγκάλιασαν τον αγώνα χορηγώντας άμεσα βοήθεια όπου χρειαζόταν.

Το αγωνιστικό διήμερο ξεκίνησε το Σάββατο (30/3) στον χώρο του Διοικητηρίου Λακωνίας, που φιλοξένησε ιδανικά τον διοικητικό και τεχνικό έλεγχο των πληρωμάτων. Στη συνέχεια ακολούθησε η πανηγυρική εκκίνηση στην κεντρική πλατεία Σπάρτης, όπου χιλιάδες κόσμου θαύμασαν σχήματα, χρώματα και ήχο αγωνιστικών αυτοκινήτων, που είχε λείψει τα προηγούμενα χρόνια όπως φάνηκε από τις αντιδράσεις του κόσμου που το καταευχαριστήθηκαν.

Την Κυριακή (31/3) το πρωί ξεκίνησε ο αγώνας στις Καρυές ενώπιον μεγάλου αριθμού θεατών, που είχαν λάβει από νωρίς θέσεις κατά μήκος της διαδρομής. Σε απόλυτα καλοκαιρινές καιρικές συνθήκες, οι θεατές που έκαναν ρεκόρ προσέλευσης χόρτασαν θέαμα, αλλά και… σκόνη! Με εκκίνηση λίγο έξω από τη Βαρβίτσα, τα 58 πληρώματα που συμμετείχαν στον αγώνα αντιμετώπισαν μια τεχνική ειδική διαδρομή, που σε 12 χιλιόμετρα είχε μεγάλη ποικιλία στροφών, από φουρκέτες μέχρι ανοιχτές καμπές με διάφορες κλίσεις και πολλά «πονηρά» γρήγορα κομμάτια.

Στο γνωστό σημείο με το άλμα και τους πολλούς θεατές καταγράφηκαν θεαματικές «πτήσεις» πολλών μέτρων. Τα περισσότερα μέτρα στον αέρα διήνυσαν οι Μ. Παυλή με τη  Β. Παπαδάκη και το ροζ Hyundai.

Τα αποτελέσματα
Στα ιστορικά οχήματα που είχαν την πρώτη θέση στο μενού της ημέρας,  οι Σταφυλοπάτης-Χατζηρήγας με Escort MkII κέρδισαν τους Χριστοδούλου-Σαμαρά, οι οποίοι οδήγησαν μια «δόξα» των ελληνικών αγώνων, τη «fruit of the loom» Integralle του Κ. Αποστόλου. Τρίτοι στην γενική των ιστορικών ήταν οι Δελαπόρτας-Παναρίτης με Golf Mk2, 8 μόλις δευτερόλεπτα μπροστά από τους Γ. Παραδείση-Στεργίου με Εscort MkII.

Στα σύγχρονα αυτοκίνητα, οι Παπαδημητρίου-Κουζιώνης (New Fabia Ra2) κέρδισαν στη γενική κατάταξη, με το έργο τους να γίνεται ευκολότερο μετά την εγκατάλειψη των Ξανθάκου-Σαϊνη (με το ίδιο αυτοκίνητο), που έγινε πολύ νωρίς. Δεύτεροι στη γενική και πρώτοι στην C2 ήταν οι Π. Παραδείσης-Φράγκου με Εvo9, ενώ τρίτοι γενικής και δεύτεροι C2 κατετάγησαν οι ταλαντούχοι και πολύ γρήγοροι Βιγκόπουλος-Ζακχαίος με το Clio Ra3. Μια κλάση που εκτιμάται πως θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον πληρωμάτων και θεατών στο επόμενο διάστημα, αφού αποτελεί «συνέχεια» της Ν4. Τέταρτοι γενικής και τρίτοι στην C2 ήταν οι Ισμαήλος-Σούκουλης με Εvo9.

Διοργανωτές ήταν ύστερα από την έγκριση της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (ΟΜΑΕ), το Αθλητικό Σωματείο Συνδέσμου Οδηγών Αγώνων Αυτοκινήτου (ΑΣΣΟΑΑ) με την πολύτιμη συμπαράσταση της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, του Δήμου Σπάρτης και της Κοινότητας Καρυών.


φωτο: laconiatv.gr, sport24.gr, ΛΤ

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti