Γράφει η Βαρβάρα Βύσσια
Οι Σύλλογοι Εργαζομένων της ΑΑΔΕ Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης συνδιοργάνωσαν με την Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης και τον Δήμο Κομοτηνής, Πανελλήνιο Τουρνουά Μπάσκετ 3x3 για εργαζόμενους της ΑΑΔΕ και του Υπουργείου Οικονομικών στην Κομοτηνή.
Το παρόν έδωσε και η Σπάρτη, με τη συμμετοχή υπαλλήλου από τον Σύλλογο Εργαζομένων Γ.Γ. Χρηματοπιστωτικού Τομέα & Διαχ/σης Ιδιωτικού Χρέους.
Οι αγώνες διεξήχθησαν στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κομοτηνής το Σάββατο 25 Απριλίου, με τη συμμετοχή 14 ομάδων και περίπου 80 εργαζομένων από υπηρεσίες της ΑΑΔΕ και του Υπουργείου Οικονομικών απ’ όλη την Ελλάδα. Ειδικότερα, συμμετείχαν υπάλληλοι από Ηράκλειο Κρήτης, Σπάρτη, Αθήνα, Ιωάννινα, Κοζάνη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Ξάνθη, Κομοτηνή.
Το κύπελλο «σήκωσε» η 2η ΕΤΥ Θεσσαλονίκης (Τελωνείο), ενώ όλες οι ομάδες ήταν καλά προπονημένες, υψηλού επιπέδου και ταξίδεψαν απ’ όλη την Ελλάδα, προκειμένου να συμμετέχουν στο εν λόγω αθλητικό γεγονός.
Την Κυριακή 26 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στην πόλη και μετά ακολούθησε η τελετή απονομής των επάθλων σε κέντρο δεξιώσεων, με γεύμα προς τιμή των συμμετεχόντων. Παρευρέθηκαν ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων, ο μειονοτικός βουλευτής Ροδόπης Οζγκιούρ Φερχάτ, ο Δήμαρχος Κομοτηνής Ιωάννης Γκαράνης, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ροδόπης Εμμανουήλ Ταπατζάς,
Η Κομοτηνή, μια πολυπολιτισμική πόλη που συγκεντρώνει πολιτισμούς σε τομείς όπως αρχιτεκτονικό, γλωσσικό, θρησκευτικό, γαστρονομικό κ.α., αποτελεί μια πόλη «χωρίς εμπόδια» με διττό ρόλο. Από τη μια πλευρά, είναι γνωστή για την ιδιαίτερη κοινωνική της σύνθεση και τη μακρά παράδοση συνύπαρξης διαφορετικών πληθυσμιακών ομάδων, από την άλλη εξασφαλίζει την ανεμπόδιστη κυκλοφορία στον αστικό ιστό της πόλης σε ανθρώπους που βιώνουν την αναπηρία, ενώ παράλληλα, σε αθλητικό επίπεδο έχει αναπτυχθεί το μπάσκετ με αμαξίδια.
Στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή συνυπάρχουν χριστιανοί ορθόδοξοι και μουσουλμάνοι, με τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης να περιλαμβάνει Τουρκογενείς, Πομάκους και Ρομά.
Από την άψογη αυτή διοργάνωση, μεταφέροντας τ’ αρώματα και τους ήχους από την πόλη της Κομοτηνής όλοι οι συμμετέχοντες παίκτες στις ιδιαίτερες πατρίδες μας, από τον Βορρά έως τον Νότο της Ελλάδας μας, κατακλυζόμαστε από το συναίσθημα ότι, γι’ άλλη μια φορά, ο Αθλητισμός, το «ευ αγωνίζεσθαι» και το ολυμπιακό ιδεώδες, μας ενώνει.




