Ο «Σκορπιός» για το περίπτερο της οργής

Τετάρτη, 20 Ιανουάριος 2021 09:07 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ο «Σκορπιός» για το περίπτερο της οργής

Τα περίπτερα της πόλης μας της Σπάρτης, αν δεν με απατά η μνήμη μου ήταν είκοσι. Τέσσερα έχουν αποξηλωθεί και πέντε είναι με κατεβασμένα τα ρολά (κλειστά τα δύο από διετίας) που μάλλον πλεονάζουν, και το βρίσκω φυσικό, γιατί οι μεταξύ τους αποστάσεις είναι μόλις λίγα μέτρα.
 
Θα συμφωνείτε πιστεύω, ότι είναι ακαλαίσθητο θέαμα, σε δύο κεντρικούς δρόμους η παρουσία τους, που μάλλον περισσεύουν…
Μήπως θα πρέπει να εκλείψουν; Νομίζω ΝΑΙ, αλλά ένα που ασυζητητί πρέπει να ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΤΕ είναι το περίπτερο δίπλα της καφετέριας ΣΕΒΙΛΛΗ. Χαρισματική και αρκετά κερδοφόρα η ύπαρξής του, όμως είναι σε ακατάλληλη θέση, και πρέπει κ. Δήμαρχε να πάρετε θέση, να απομακρυνθεί ΑΜΕΣΑ… Στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο βάλτε το θέμα συζητήσεως.
 
Είναι γνωστόν, ότι η εγκατάστασής των, προς όφελος των αναπήρων πολέμου, ξεπερνά τον αιώνα. Η Σπάρτη πολύ μικρή πόλη τότε, το ίδιο και οι κάτοικοί της, λιγοστοί.
 
Στον 21ο αιώνα που διαβιούμε, ο πληθυσμός της έχει ξεπεράσει τις 16.000 κατοίκους και η τουριστική της κίνηση αρκετά σεβαστή. Θα μου πείτε τί σχέση έχουν τα παραπάνω με ένα περίπτερο. Καλά δεν το βλέπετε, ότι παρεμποδίζει την διάβαση εκατοντάδων πεζών, ηλικιωμένων, ΑΜΕΑ, μανάδων με μωρά στην αγκαλιά ή με παιδικό καροτσάκι, αναπηρικών αμαξιδίων;
 
Πεζοδρόμιο 3-4 μέτρων απαράδεκτο να δυσχεραίνει την διάβαση πεζών όλης της Κ. Παλαιολόγου προς την πλατεία της Σπάρτης, με περίπτερο (φαντομά οργής) με ένα μέτρο διάβαση πεζών.
 
Θυμήθηκα το καλοκαίρι του 2019, γκρουπ Ελλήνων από το ξενοδοχείο ΜΑΝΙΑΤΗ, από δύο πούλμαν, κατευθύνοντο προς την ΠΛΑΤΕΙΑ και στο εν λόγω πεζοδρόμιο περνούσαν από ένας-δυο την στενή διάβαση του περιπτέρου. Αντιλαμβάνεσθε πόση ώρα διήρκεσε το πέρασμά τους. Και δεν είναι μόνο αυτό, κινδυνεύουμε με καταπλάκωση από το απομείναν χαγιάτι της παλαιάς οικίας, που είναι πάνω από το κεφάλι μας.
 
Τέλος, κ. Δήμαρχε και κες και κοι Δημοτικοί Σύμβουλοι μην σας αφήνει αδιάφορους η καθημερινή διάβαση εκατοντάδων πολιτών.
Ναι το βρήκατε; Και λοιπόν; Είναι ή δεν είναι… σαν αυθαίρετο με καταπάτηση 80% του πεζοδρομίου; Το πεζοδρόμιο είναι των πολιτών και δεν το θέλουμε, μετατοπίστε το στο… χώρο της πλατείας αν αυτό θέλετε.
 
Κύριε Δήμαρχε, είναι καιρός να ασχοληθείτε και με δημοτικά έργα αλλά και τις προτάσεις των πολιτών, όπως είχατε εξαγγείλει ότι «θα συμβουλεύεστε τους πολίτες». Θα σας συνιστούσα να κάνετε μία επιτόπια επίσκεψη, και θα συμπεράνετε πόσο δίκιο έχουν οι πολίτες και πόσο αποζητούν την εξάλειψή του.

Σκορπιός

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti