3 μύθοι για την απολέπιση που δεν πρέπει να πιστεύεις

Τρίτη, 15 Νοέμβριος 2022 18:25 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
3 μύθοι για την απολέπιση που δεν πρέπει να πιστεύεις

Δεν είναι η πρώτη φορά που διαβάζεις για τα οφέλη που προσφέρει η απολέπιση στην επιδερμίδα τόσο του προσώπου όσο και του σώματός μας. Απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα που συσσωρεύονται στην επιφάνειά της, συμβάλλει στην κυτταρική ανανέωση και επανόρθωση ενώ παράλληλα, διευκολύνει τα ενεργά συστατικά των skincare προϊόντων να απορροφηθούν και να διεισδύσουν πιο εύκολα και σε βάθος.

Σε κάθε περίπτωση, βασική προϋπόθεση είναι να επιλέγονται τα σωστά προϊόντα που σέβονται τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε επιδερμίδας αλλά και να αποφεύγονται λάθη που μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε ερεθισμό της. Παρακάτω καταρρίπτουμε 3 μύθους για την απολέπιση που πρέπει να σταματήσεις να πιστεύεις.

Κάνει το δέρμα πιο λεπτό
Η απαλή, τακτική απολέπιση - ή τα peelings που γίνονται με μέτρο και προσοχή, αφαιρούν τα νεκρά κύτταρα με ασφάλεια. Όσο περισσότερο μένουν τα νεκρά κύτταρα στην επιφάνεια της επιδερμίδας τόσο εκείνη δείχνει θαμπή, τραχιά και ξηρή, ενώ παράλληλα, οι πόροι φράζουν. Με την τακτική απολέπιση η επιδερμίδα ξαναβρίσκει τους ρυθμούς της και αποκτά πιο φωτεινή, υγιή, σφριγηλή και νεανική όψη. Μία με δύο φορές την εβδομάδα είναι το ιδανικό timing να κάνεις απολέπιση.

Δεν την χρειάζεσαι
Αν έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα, σίγουρα θα είσαι πιο επιφυλακτική σ’ ό,τι καινούργιο έχει να κάνει με την περιποίησή της. Κάπως έτσι, κάπου ανάμεσα στο φόβο και προηγούμενες «κακές» εμπειρίες - που είχαν να κάνουν αφενός με τη χρήση συγκεκριμένων προϊόντων, αφετέρου με λάθος τεχνικές που κατέληξαν σε ερεθισμό στο δέρμα- προέκυψε και ο μύθος πως η ευαίσθητη επιδερμίδα δεν χρειάζεται καθόλου απολέπιση. Οι δερματολόγοι έρχονται να βάλουν τα πράγματα στη θέση τους, εξηγώντας πως ακόμη και το ευαίσθητο δέρμα μπορεί να ωφεληθεί από την απολέπιση.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το προϊόν για απολέπιση σώματος στο πρόσωπό σου
Η επιδερμίδα στο πρόσωπό μας, ιδιαίτερα γύρω από την περιοχή των ματιών είναι πιο ευαίσθητη και λεπτή σε σχέση με το υπόλοιπο σώμα μας, αυτός είναι και ο λόγος που χρειάζεται ειδική- διαφορετική φροντίδα. Τα προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί για απολέπιση σώματος συνήθως είναι πιο «σκληρά» και μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό αν χρησιμοποιηθούν στην ευαίσθητη επιδερμίδα του προσώπου. Στην πραγματικότητα, ακόμη και η ένταση που χρησιμοποιούμε για να κάνουμε απολέπιση στο σώμα μας σε σχέση με το πρόσωπό μας, ποικίλει.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
RIGAKOS

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti

Η δική σας είδηση