Η ελευθερία είναι πάνω απ’ όλα

Το δικό σας σχόλιο

Τετάρτη, 02 Αύγουστος 2023 15:18 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η ελευθερία είναι πάνω απ’ όλα

Πριν από κάποιους μήνες σε τυχαία συνάντηση με τον δήμαρχο Σπάρτης, Πέτρο Δούκα, του ζήτησα αν μπορεί να βρει άλλους 299 Σπαρτιάτες (εγώ θα ήμουν ο 300ος), ώστε συμβολικά στη μνήμη του Λεωνίδα και των Τριακοσίων Σπαρτιατών που έπεσαν στις Θερμοπύλες υπερασπιζόμενοι την ελευθερία έναντι του αυταρχισμού, να στέλναμε την σύνταξή μας υπέρ του Ουκρανικού κράτους, που υπερασπίζεται την ελευθερία εναντίων ενός ολοκληρωτικού καθεστώτος, το οποίο εισέβαλε στην χώρα του. Η ελευθερία είναι πάνω απ’ όλα.
Η απάντηση του δημάρχου ήταν, «τι θα γίνει με τους πουτινικούς;!» Κι έφυγε βιαστικά!

Τελικά σήμερα θα το κάνω μόνος μου. Θα στείλω την σύνταξη ενός μηνός ως ελάχιστη τιμή στους υπερασπιστές της ελευθερίας και λόγω της μνήμης της παραδόσεως της Πόλης στους Τούρκους από τους προτιμούντες το τουρκικό φέσι από την παπική τιάρα. Σήμερα είμαστε συμπατριώτες με τους καθολικούς στη μεγάλη Πατρίδα που λέγεται Ευρωπαϊκή Ένωση και στη μνήμη του αυτοκράτορα Παλαιολόγου, οποίος έπεσε υπερασπιζόμενος την Πόλη στο όνομα της ελευθερίας.

Υ.Γ.: Είναι κραυγαλέα η διαπίστωση εδώ στη χώρα, όπου η διαφθορά είναι κανόνας και όχι η εξαίρεση* ότι αυτό που λάμπει δεν είναι χρυσός.
Ο κύριος Πέτρος Δούκας κοντά στη διάρκεια της προεκλογικής του καμπάνιας, μας βομβάρδιζε με πολλαπλά email. Χαρακτηριστικά σε ένα από αυτά έλεγε ότι ένα στρέμμα στην Ολλανδία έχει κέρδος 1.700 ευρώ τον χρόνο. Αντιστοίχως, στο Ισραήλ έχει κέρδος 1.300 ευρώ.
Περίμενα και εγώ ο αφελής ότι κάποια στιγμή θα καλούσε κάποιον Ολλανδό ή Ισραηλινό να μας επιδείξουν την ικανότητά τους, μήπως ξυπνήσουμε και εμείς. Αντ’ αυτού τίποτα.
Είχε ακουστεί ότι ήθελε να φέρει τον Τράμπ (να μας διδάξει λαϊκισμό;) και τον Πούτιν να μας μάθει για ολοκληρωτισμό.

*Επιφυλάσσομαι να επανέλθω σε αυτό το θέμα.

Λάμπρος Βλάχος

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti