Φαγωμένα φύλλα από έντομα: 2 υλικά που θα σώσουν τα φυτά σου

Τετάρτη, 17 Απρίλιος 2024 18:28 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Φαγωμένα φύλλα από έντομα: 2 υλικά που θα σώσουν τα φυτά σου

Καθετί όμορφο υπάρχει σε αυτήν τη ζωή, χρειάζεται φροντίδα και αγάπη για να διατηρήσει το κάλλος του. Έτσι συμβαίνει και με τα φυτά εσωτερικού χώρου τα οποία ναι μεν λειτουργούν ως διακοσμητικά χώρου, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ταυτόχρονα είναι ζωντανοί οργανισμοί και απαιτούν κάτι παραπάνω από ένα απλό πότισμα.

Όταν λοιπόν, αποφασίσεις να πάρεις φυτά εσωτερικού χώρου, θα πρέπει να είσαι έτοιμη να αφοσιωθείς σε αυτά ως έναν βαθμό. Να είσαι ενημερωμένη για οποιαδήποτε «αναποδιά» μπορεί να προκύψει. Μια από αυτές είναι και οι (ανεπιθύμητες) επισκέψεις εντόμων, που μπορεί να κάνουν τα φύλλα τους να μοιάζουν φαγωμένα.

Τα έντομα μπορούν να προσβάλλουν τα αγαπημένα σου φυτά, προκαλώντας τους διάφορα προβλήματα. Ένα από αυτά αφορά και το φύλλωμά τους. Αν έχεις παρατηρήσει τρύπες και αλλοιώσεις στην επιφάνειά των φύλλων, τώρα ξέρεις ποιος είναι ο υπεύθυνος. Και δεν είσαι εσύ.

Κάτι υπάρχει στον κήπο, το μπαλκόνι ή μέσα στο σπίτι σου που τρέφεται από τα φυτά σου. Η κατάσταση χρήζει άμεσης αντιμετώπισης, ώστε να αποτρέψεις επακόλουθα, αναπτυξιακά προβλήματα. Πιο συγκεκριμένα, τα φαγώματα στα φύλλα, μειώνουν την επιφάνεια φωτοσύνθεσης και εμποδίζουν τα φυτά να αναπτυχθούν. Εμείς σου έχουμε βρει τη λύση μέσα από τον κόσμο του TikTok για να μην χρειαστεί να τρέχεις σε φυτώρια και γεωπόνους.

Η λύση για τα φαγωμένα φύλλα και τις τρύπες στα φυτά σου, είναι πολύ απλή με 2 υλικά που έχεις σίγουρα στο σπίτι σου. Χρησιμοποιώντας νερό και σκόρδο που έχεις σίγουρα στην κουζίνα σου, μπορείς να θέσεις υπό έλεγχο την ανάπτυξη αυτών των ενοχλητικών επισκεπτών πριν βλάψουν ανεπανόρθωτα το φύλλωμα του αγαπημένο σου φυτού. Το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να ψεκάσεις με νερό και σκόρδο (το οποίο έχεις ψιλοκόψει μέσα στο δοχείο με το νερό) σε όλα τα φύλλα. Επανάλαβε τη διαδικασία μία φορά την εβδομάδα, έως ότου αντιμετωπίσεις πλήρως το πρόβλημα.

Για την πρόληψη/θεραπεία μυκήτων, η TikToker προτείνει να προσθέσεις λίγη κανέλα στο χώμα των φυτών σου και να την ανακατεύεις με τα δάχτυλά σου. Πανεύκολο και αποτελεσματικό.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti