Λεμόνια και limes: Πως να τα αποθηκεύσεις για να διατηρηθούν φρέσκα για πάνω από έναν μήνα

Πέμπτη, 16 Μάιος 2024 18:10 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Λεμόνια και limes: Πως να τα αποθηκεύσεις για να διατηρηθούν φρέσκα για πάνω από έναν μήνα

Οι αποδεδειγμένες αντιβακτηριδιακές και αντιικές δράσεις τους, η βοήθεια που προσφέρουν στην απώλεια βάρους, η υψηλή περιεκτικότητά τους σε κιτρικό οξύ και σε βιταμίνη C, πρωτεΐνες, φώσφορο και κάλιο, η καταπολέμηση του πυρετού, του στρες, του κρυολογήματος και της γρίπης, είναι μόνο μερικά από τα οφέλη που προσφέρουν τα λεμόνια στον οργανισμό μας.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, τα λεμόνια και τα limes, αξίζουν την αγάπη και την προσοχή σου. Εάν, λοιπόν, θες να μάθεις πώς να επιμηκύνεις τη διάρκεια ζωής τους, διαβάζεις παρακάτω.

Πρώτη υπόθεση: Αποθηκεύεις τα λεμόνια και τα lime, τοποθετώντας τα στη φρουτιέρα που έχεις πάνω στον πάγκο της κουζίνας. Δεύτερη υπόθεση: Τα αποθηκεύεις μέσα στο ψυγείο, στην ειδική θήκη για τα φρούτα και τα λαχανικά.

Στην πρώτη περίπτωση, να είσαι σίγουρη πως τα λεμόνια θα μουχλιάσουν πολύ πιο γρήγορα απ’ ότι περίμενες, ακριβώς επειδή εκτίθενται στον αέρα. Στη δεύτερη περίπτωση, τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα αλλά και πάλι, όχι ιδανικά. Όπως και να ‘χει, τα λεμόνια και τα limes σου δεν περνάνε καλά. Ποιος είναι, λοιπόν, ο πιο σωστός τρόπος αποθήκευσής τους; Ενδεχομένως τόσο καιρό το έκανες λάθος!

Αποθηκεύοντας τα λεμόνια και τα limes σε δοχείο με νερό, θα τα απολαμβάνεις φρέσκα για έναν μήνα και βάλε. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βυθίσεις τα αγαπημένα σου εσπεριδοειδή σε δοχείο με καπάκι. Τα καλύπτεις επαρκώς με φιλτραρισμένο νερό. Αλλάζεις το νερό κάθε εβδομάδα. Αυτό ήταν όλο.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti