Βίτσας σε φορείς της Λακωνίας: «Δεν κλείνει το ΚΕΕΜ»

Πρόταση του Υπουργείου να συνεχίσει τη λειτουργία του ως μονάδα εκπαίδευσης σε ειδικότητες

Τετάρτη, 14 Φεβρουάριος 2018 14:28 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Βίτσας σε φορείς της Λακωνίας: «Δεν κλείνει το ΚΕΕΜ»

Σύσκεψη μεταξύ φορέων της Λακωνίας και του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας, κ. Δημήτρη Βίτσα, για το θέμα της λειτουργίας του ΚΕΕΜ Σπάρτης, έλαβε χώρα το πρωί της Τετάρτης (14/2) στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Όπως αναφέρθηκε από τον κ. Βίτσα, στα πλαίσια του επιχειρησιακού σχεδιασμού και της αναδιάρθρωση της δομής του Στρατού Ξηράς, το ΥΠΕΘΑ έχει αποφασίσει την κατάργηση όλων των κέντρων κατάταξης νεοσυλλέκτων της χώρας και την αντικατάστασή τους από τα Σημεία Υποδοχής. Όσον αφορά το ΚΕΕΜ, μπορεί να καταργείται και αυτό ως κέντρο κατάταξης, όμως το «Πεντάγωνο» προτείνει τη συνέχιση λειτουργίας του ως μονάδα εκπαίδευσης σε ειδικότητες (μαγείρων, αρτοποιών και οδηγών). Επίσης, όπως επισημάνθηκε, η σχολή μαγείρων που λειτουργούσε στο 3ο Τάγμα Εκπαίδευσης Μαγείρων στο Γύθειο, αναμένεται να μεταφερθεί στο ΚΕΕΜ.

Σύμφωνα με δήλωση της αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Αδ. Τζανετέα στον «Λακωνικό Τύπο», οι φορείς της Λακωνίας τόνισαν στον κ. υπουργό ότι θα εξετάσουν την πρόταση του ΥΠΕΘΑ, αφού πρώτα ενημερώσουν τα μέλη της λακωνικής κοινωνίας και αναλύσουν τους άξονες και τις προοπτικές του σχεδιασμού που προτείνει το υπουργείο. Παράλληλα, όπως είπε η κ. Τζανετέα, οι φορείς ανέδειξαν στον υπουργό, τον σημαντικό οικονομικό και κοινωνικό ρόλο που διαδραματίζει το ΚΕΕΜ στην τοπική κοινωνία.

Στη σύσκεψη, από λακωνικής πλευράς, συμμετείχαν οι βουλευτές Στ. Αραχωβίτης, Θ. Δαβάκης και Λ. Γρηγοράκος, η αντιπεριφερειάρχης Αδ. Τζανετέα, ο δήμαρχος Σπάρτης Ευ. Βαλιώτης και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ι. Παναρίτης.


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti