Διευκρινίσεις της ΔΕΥΑΣ για το επικίνδυνο σημείο προς Μυστρά

Απάντηση στο δημοσίευμα του «Λακωνικού Τύπου»

Παρασκευή, 14 Ιούνιος 2019 15:44 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Διευκρινίσεις της ΔΕΥΑΣ για το επικίνδυνο σημείο προς Μυστρά

Απάντηση στο δημοσίευμα του «Λακωνικού Τύπου» για την εικόνα που παρουσιάζει το οδόστρωμα σε σημείο της Επαρχιακής οδού Σπάρτης-Μυστρά, όπου ελλοχεύει κίνδυνος ατυχήματος, έδωσε η ΔΕΥΑ Σπάρτης. Όπως τονίζει η Υπηρεσία, η ανωμαλία που προκλήθηκε στον ασφαλτοτάπητα ξεκίνησε από βλάβη του τροφοδοτικού αγωγού ύδρευσης, ενώ στη συνέχεια -μετά την αρχική αποκατάσταση- προκλήθηκε καθίζηση του οδοστρώματος, που δεν ήταν δυνατόν να προβλεφθεί. Σύμφωνα με την Επιχείρηση Ύδρευσης καταβλήθηκε κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποκατάσταση του προβλήματος, ενώ όπως ισχυρίζεται το επίμαχο σημείο θα επιδιορθωθεί τις επόμενες ώρες. Τέλος, η ΔΕΥΑΣ ζητεί συγγνώμη για την ταλαιπωρία των πολιτών, καθώς και την κατανόηση και τη συνεργασία τους.

Η απάντηση της ΔΕΥΑΣ έχει αναλυτικά ως εξής:

«Στα πλαίσια ενημέρωσης των συμπολιτών μας θα θέλαμε να γνωρίσουμε τα παρακάτω:

Την 08η-06-2019, ημέρα Σάββατο, υπήρξε μεγάλης έκτασης βλάβη στον τροφοδοτικό αγωγό (Φ315) της κεντρικής δεξαμενής της Πόλης της Σπάρτης, η οποία μετά την διαπίστωσή της προέβηκε στις απαιτούμενες ενέργειες αποκατάστασης. Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης και της θέσης της βλάβης η Υπηρεσία μας, σε επαφή με την Τροχαία Σπάρτης προέβηκε στην διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων του ρεύματος κυκλοφορίας από Μυστρά τοποθετώντας την κατάλληλη σήμανση. Η κυκλοφορία διοχετεύτηκε μέσω παρακαμπτήριας οδού. Η αποκατάσταση της βλάβης έγινε αυθημερόν χωρίς μάλιστα να γίνει διακοπή της υδροδότησης και στην συνέχεια παραδόθηκε σε κυκλοφορία το ρεύμα κυκλοφορίας που είχε διακοπεί.

Μέχρι να γίνει η αποκατάσταση του σκάμματος με ασφαλτικό υλικό τόσο η Υπηρεσία μας όσο και ο εργολάβος επιθεωρούσαν καθημερινά α) την κατάσταση του σκάμματος κάνοντας τις όποιες απαιτούμενες μικροεπεμβάσεις και β) την εγκατεστημένη σήμανση (σήματα, φανούς νυκτός, κλπ). Μέριμνα στην συντήρηση των ανωτέρω είχε και η απογευματινή βάρδια της υπηρεσίας μας. Η Υπηρεσία σε συνεργασία με τον εργολάβο είχε προγραμματίσει την αποκατάσταση της τομής την 13/06/2019.

Όμως την 12/06/2018 απόγευμα υπήρξε ενημέρωση για βλάβη στην περιοχή από την Τροχαία Σπάρτης. Άμεσα η Υπηρεσία μας και ο εργολάβος μετέβηκαν επιτόπου και διαπίστωσαν, ανατολικότερα της αναφερόμενης αποκαταστημένης βλάβης, καθίζηση του οδοστρώματος. Λόγω του προχωρημένου της ώρας, σε συνεργασία με την Τροχαία Σπάρτης έγινε εκ νέου διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων από Μυστρά με χρήση πάλι παρακαμπτήριας οδού και τοποθέτηση της απαιτούμενης σήμανσης. Την 13/06/2019 έγινε αποκατάσταση της καθίζησης του οδοστρώματος και σήμερα 14/06/2019 γίνεται η αποκατάσταση των σκαμμάτων με ασφαλτικό υλικό, που αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των επομένων ωρών.

Θεωρούμε ότι η Υπηρεσία σε συνεργασία με τον εργολάβο έλαβαν όλα τα κατάλληλα μέτρα σήμανσης της οδού είτε αυτή είχε παραδοθεί στην κυκλοφορία είτε όχι και υπήρχε πάντοτε η μέριμνα τόσο για την συντήρηση της σήμανσης όσο και του σκάμματος καθόλη την διάρκεια μέχρι την αποκατάσταση. Από την πλευρά των οδηγών των οχημάτων υπήρχαν εκείνοι που ακολούθησαν τα σήματα κυκλοφορίας, ως όφειλαν και εκείνοι που τα αγνόησαν για δικούς τους λόγους.

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ζητήσουμε συγνώμη για την όποια ταλαιπωρία προκαλέσαμε άθελά μας στους συμπολίτες μας αλλά δυστυχώς τα δίκτυα ύδρευσης και γενικά τα δίκτυα υποδομών είναι «ζωντανοί οργανισμοί» και δεν υπάρχει η δυνατότητα πρόβλεψης ώρας και θέσης βλαβών. Απλά ζητάμε την κατανόησή τους και την συνεργασία τους».



Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti