Πρόστιμα έως 1 εκ. ευρώ σε παραβάτες των μέτρων για τον κορονοϊό!

Τι προβλέπεται για λειτουργία καταστημάτων και αισχροκέρδεια

Τετάρτη, 18 Μάρτιος 2020 13:45 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πρόστιμα έως 1 εκ. ευρώ σε παραβάτες των μέτρων για τον κορονοϊό!

Απτόητοι συνεχίζουν ορισμένοι επιχειρηματίες, παρά τις απαγορεύσεις για τον κορωνοϊό, να παραβαίνουν τον Νόμο και να ανοίγουν τα καταστήματά τους. Από την περασμένη Πέμπτη (12/3) μέχρι και τη Δευτέρα (16/3) σε ολόκληρη τη χώρα βεβαιώθηκαν 138 παραβάσεις παράνομης λειτουργίας καταστημάτων, όπως κομμωτήρια, ψησταριές, καφενεία και καφέ μπαρ, ζαχαροπλαστεία. Οι συλλήψεις σε ολόκληρη τη χώρα έφτασαν τις 143, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας.

Διοικητικά πρόστιμα και βαριές «καμπάνες» φυλάκισης προβλέπει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που εκδόθηκε πρόσφατα για τις παραβάσεις επιχειρηματιών που ανοίγουν τα μαγαζιά τους παρά την απαγόρευση. Συγκεκριμένα η παραβίαση εκ μέρους επιχειρηματιών των εντολών για κλείσιμο καταστημάτων θα τιμωρείται  πλέον με πρόστιμο 5.000 ευρώ, ενώ ήδη προβλέπεται φυλάκιση έως δύο ετών, εκτός αν η πράξη τιμωρείται βαρύτερα με άλλη διάταξη.

Επίσης, για την αποτροπή φαινομένων αισχροκέρδειας (υπέρμετρες ανατιμήσεις), τσουχτερά πρόστιμα αλλά και άσκηση ποινικής δίωξης σε υποθέσεις αισχροκέρδειας προβλέπει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία επιβάλλεται σειρά έκτακτων μέτρων στη λειτουργία της αγοράς για την ανακοπή της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, τα διοικητικά πρόστιμα, ανάλογα με την περίπτωση, θα ξεκινούν από 1.000 ευρώ και θα αγγίζουν ακόμα και το 1 εκατ. ευρώ.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti