Συνεργασία του Δήμου Ευρώτα με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Για την αντιμετώπιση του Covid-19

Τετάρτη, 17 Φεβρουάριος 2021 13:31 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Συνεργασία του Δήμου Ευρώτα με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Ο Δήμος Ευρώτα βρίσκεται σε διαρκή επαγρύπνηση αναφορικά με την προστασία της υγείας των κατοίκων της περιοχής του από την πανδημία του Covid-19. 

Για το λόγο αυτό προχώρησε σε σύναψη συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και τον Καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογίας κ. Χατζηχριστοδούλου, για την υλοποίηση έργου που αφορά τις ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες μεταναστών που διαβιούν εντός των ορίων του Δήμου Ευρώτα.
 Ειδικότερα, προβαίνει στη σύσταση ομάδας ειδικών η οποία μέσω συστηματικών επισκέψεων στις οικίες μεταναστών θα φροντίζει για τη σωστή ενημέρωση αυτών αναφορικά με τους τρόπους μετάδοσης και τις ενδεδειγμένες μεθόδους προστασίας από τον ιό. 

Επιπλέον θα προβαίνει στην έγκαιρη ανίχνευση τυχόν θετικών κρουσμάτων Covid-19 με τη διενέργεια rapid test ενώ θα διενεργείται άμεσα και η ιχνηλάτηση των επαφών τους.

Με τον τρόπο αυτό θα επιτυγχάνεται η συστηματική παρακολούθηση και ο έγκαιρος έλεγχος διασποράς του ιού στις ευαίσθητες πληθυσμιακές μονάδες των μεταναστών και κατ’ επέκταση  στον ευρύτερο πληθυσμό της περιοχής.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia