«Τα λύματα δείχνουν αυξητική τάση του κορωνοϊού στη Σπάρτη»

Τι αναφέρει ο χημικός της ΔΕΥΑΣ Γ. Λαζανάς - Αβεβαιότητα για τον αριθμό των κρουσμάτων

Τρίτη, 30 Μάρτιος 2021 14:35 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Τα λύματα δείχνουν αυξητική τάση του κορωνοϊού στη Σπάρτη»

Με ιδιαίτερη προσοχή παρακολουθούν οι αρμόδιοι την άνοδο του ποσοστού συγκεντρώσεων του κορωνοϊού στα λύματα του βιολογικού καθαρισμού Σπάρτης.

Ο χημικός της ΔΕΥΑΣ κ. Γεώργιος Λαζαράς, μιλώντας στον «Λακωνικό Τύπο», επιβεβαίωσε πως τη δεδομένη χρονική περίοδο καταγράφεται μια αυξητική τάση του ιικού φορτίου στη Σπάρτη, ωστόσο όπως εξήγησε «οι συχνές δειγματοληψίες θα προσφέρουν καλύτερη εικόνα της κατάστασης. Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε την εξέλιξη της κατάστασης». Αναφορικά με τον πιθανό αριθμό κρουσμάτων στα ο οποία «μετουσιώνονται» οι συγκεντρώσεις του Sars-Cov-2 στα λύματα, ο κ. Λαζαράς ξεκαθάρισε πως «υπάρχει πολύ μεγάλη αβεβαιότητα για το πλήθος των μολύνσεων και μια τέτοια εκτίμηση θα ήταν λανθασμένη». Κι αυτό, καθώς οι παραπάνω μετρήσεις δεν μπορούν να κατανεμηθούν σε πιθανό αριθμό κρουσμάτων, καθώς το ιικό φορτίο διαφέρει από ασθενή σε ασθενή, ανάλογα με τη βαρύτητα της νόσου.

Σε κάθε περίπτωση, η ΔΕΥΑΣ ενημερώνει σχετικά το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ που είναι και οι αρμόδιοι φορείς για τη διαχείριση της πανδημίας. Αυτό που συστήνεται από όλους είναι επαγρύπνηση, αλλά ψυχραιμία και παράλληλα πιστή τήρηση των μέτρων ώστε να επέλθει αποκλιμάκωση της διαφαινόμενης επιβάρυνσης το συντομότερο δυνατό.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου», της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti