Αυξάνεται κατά 5,5 εκ. ο προϋπολογισμός για το νέο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης

Το δεύτερο τρίμηνο του 2025 θα παραδοθεί στο κοινό

Τετάρτη, 28 Απρίλιος 2021 10:47 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αυξάνεται κατά 5,5 εκ. ο προϋπολογισμός για το νέο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης

Η πρωτοβουλία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για την Υγεία κατάφερε να διασφαλίσει χρηματικές επεκτάσεις ορόσημο στο προβλεπόμενο έργο για τη δημιουργία νέου πρότυπου νοσοκομείου στη λακωνική πρωτεύουσα. 

Έπειτα από την πρόσφατη ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων του ΙΣΝ με την ιατρική κοινότητα του υφιστάμενου Νοσοκομείου Σπάρτης, ο σχεδιασμός εμπλουτίστηκε με κρίσιμες επιπλέον ιατρικές παροχές για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των ασθενών.

Ειδικότερα, με την έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος, το ΙΣΝ, ανέλαβε το συνολικό επιπρόσθετο κόστος συνολικού ύψους 5,5 εκατομμυρίων ευρώ για την εξασφάλιση επεκτάσεων σε επίπεδο σχεδιασμού, κατασκευής και εξοπλισμού. 

Με την σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Υγείας, ο εμπλουτισμός  του προγράμματος του νοσοκομείου περιλαμβάνει την προσθήκη ενός συγκροτήματος μαγνητικού τομογράφου (MRI) 3 Tesla, τμήμα Απεικόνισης Μαστού, Καρδιαγγειακό Συγκρότημα (Cath Lab) και δυο επιπλέον χειρουργικές αίθουσες. 

Το έργο του νέου Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης ΙΣΝ αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο στάδιο της προμελέτης από το αρχιτεκτονικό γραφείο RPBW.
Αναφορικά με τη χωροθέτηση του νέου Νοσοκομείου, έχει δοθεί από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο η σχετική έγκριση. Το ΕΔ έχει αναλάβει την ευθύνη των μελετών των έργων υποδομής για τη βελτίωση των οδικών συνδέσεων και των συνδέσεων του Νοσοκομείου με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας. Η ανάθεση των εν λόγω μελετών προγραμματίζεται για το αμέσως επόμενο διάστημα ώστε να ολοκληρωθούν και δημοπρατηθούν μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2022.

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο χρονοδιάγραμμα, το νέο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης αναμένεται να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί στην Ελληνική Πολιτεία, και κατ’ επέκταση στους Έλληνες Πολίτες, το τέλος του δεύτερου τριμήνου του 2025.

Στο πλαίσιο της διαφανούς διαδικασίας που ακολουθείται από το ΙΣΝ, της έγκυρης και έγκαιρης ενημέρωσης των πολιτών σχετικά με την πρόοδο των τριών νέων νοσοκομείων, αλλά και της διάθεσης να εξελίσσονται τα συγκεκριμένα έργα με γνώμονα το συμφέρον των τοπικών κοινωνιών, στις 10 Δεκεμβρίου 2020, πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακά η τακτική ανοιχτή συζήτηση με την τοπική κοινότητα της Σπάρτης, σε συνεργασία με το Δήμο. Ο επόμενος κύκλος των ανοιχτών συζητήσεων προγραμματίζεται για τον Ιούνιο του 2021, ενώ η δια ζώσης ή διαδικτυακή πραγματοποίησή τους θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της πανδημίας.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου», της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

 

 

https://vimeo.com/488847121
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland