Αγρυπνία για την Απόδοση του Πάσχα στον ΙΝ Οσίου Νίκωνος Σπάρτης

Την Απόδοση του Πάσχα τίμησε την Τετάρτη 24 Μαΐου η Εκκλησία.

Πέμπτη, 25 Μάιος 2023 07:37 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αγρυπνία για την Απόδοση του Πάσχα στον ΙΝ Οσίου Νίκωνος Σπάρτης

Την παραμονή της εορτής (Τρίτη 23/5) το βράδυ, στον ΙΝ Οσίου Νίκωνος Σπάρτης τελέσθηκε ιερά αγρυπνία, που περιελάμβανε την ακολουθία της Αναστάσεως του Κυρίου, προεξάρχοντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου.

Κατακλείοντας την εσπερινή λατρευτική σύναξη, ο σεπτός Ποιμενάρχης μίλησε «για το λάθος που κάνουν αρκετοί χριστιανοί το βράδυ της Αναστάσεως, όταν αποχωρούν από τους ναούς αμέσως μετά το άκουσμα του νικητήριου παιάνα της ζωής επί του θανάτου, το “Χριστός Ανέστη” και δεν συμμετέχουν στην πρώτη αναστάσιμη Θεία Λειτουργία.» 

«Το λάθος αυτό, επεσήμανε ο σεβασμιώτατος, θα πρέπει να προσπαθήσουν όλοι εντός της Εκκλησίας να μην το επαναλάβουν τα επόμενα χρόνια», ενώ παράλληλα τόνισε ότι «η αγρυπνία για την Απόδοση του Πάσχα δίνει την ευκαιρία για μία -μερική έστω- επανόρθωση.» Ολοκληρώνοντας, ευχήθηκε στους παρευρισκόμενους πιστούς να έχουν χαρά και ειρήνη στις καρδιές τους.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 27 ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti