Λαμπρή η τελετή εγκαινίων του ΙΝ Αγίας Άννης της ΙΜ Ζερμπίτσης

Μητροπολίτης Ευστάθιος: «Σχολεία, νοσοκομεία και φάροι οι ναοί»

Τρίτη, 30 Μάιος 2023 11:29 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Λαμπρή η τελετή εγκαινίων του ΙΝ Αγίας Άννης της ΙΜ Ζερμπίτσης

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια τελέστηκαν, το πρωί του Σαββάτου 27 Μαΐου, τα εγκαίνια του ΙΝ της Θεοπρομήτορος Αγίας Άννης της Ιεράς Μονής Ζερμπίτσης, προεξάρχοντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου. Τον Ιεράρχη συνεπικούρησαν ο πρωτοσύγκελος της ΙΜΜΣ, πανοσ. αρχ. Θεόφιλος Μαντζαβράκος, ο ιεροκήρυκας της τοπικής Εκκλησίας, πανοσ. αρχ. Ευστάθιος Πορφύρης και κληρικοί όμορων περιοχών.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο σεπτός Ποιμενάρχης εξηγούσε στους πιστούς τη διαδικασία και τους συμβολισμούς κάθε ενέργειας. Με την ολοκλήρωση των εγκαινίων, ο σεβασμιώτατος εξέφρασε ευγνώμονες ευχαριστίες στους κτήτορες και ευεργέτες του ναού, που προέρχονται από διάφορες περιοχές της χώρας, αλλά και από το εξωτερικό. Επίσης, ο Μητροπολίτης απηύθυνε ευχαριστίες στην ηγουμένη και τα μέλη της αδελφότητας της ΙΜ Ζερμπίτσης για «την ανύστακτη φροντίδα τους», καθώς και τους υπεύθυνους για την ανέγερση του ναού για «την αρτιότητα της εργασίας τους.»

Στη συνέχεια, ο κ. Ευστάθιος μίλησε για «την ευλογία που έχει ένας τόπος από την ύπαρξη ενός ναού, ιδιαίτερα στην αποκαλυπτική εποχή που βιώνουμε.» Μάλιστα, χαρακτήρισε τους ναούς «σχολεία αφού μας διδάσκουν, νοσοκομεία επειδή αποτελούν βάλσαμο για τις ψυχές και φάρους μιας και φωτίζουν τον δρόμο της αρετής και της σωτηρίας.»

Ακολούθησε, σε χαρμόσυνο κλίμα, η τέλεση της πρώτης αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας.  Με την ολοκλήρωση της λατρευτικής σύναξης, ο σεβασμιώτατος επανέλαβε τις ευχαριστίες του προς όλους όσοι συνέβαλαν, επώνυμα ή ανώνυμα, στην ανέγερση του ναού, προς τους κληρικούς που συνέδραμαν και συμμετείχαν στην τελετή, καθώς και προς τους πολυάριθμους πιστούς, που με ευλάβεια παρακολούθησαν τα εγκαίνια.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 27 ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
RIGAKOS

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti

Η δική σας είδηση