Επίτιμος Καθηγητής του ΕΚΠΑ ο Αρχιεπίσκοπος πρώην Αμερικής

Στην τελετή αναγόρευσης ο Μητροπολίτης Μάνης

Τρίτη, 30 Μάιος 2023 11:30 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Επίτιμος Καθηγητής του ΕΚΠΑ ο Αρχιεπίσκοπος πρώην Αμερικής

Στην τελετή απονομής του τίτλου του επίτιμου Καθηγητή στον Αρχιεπίσκοπο πρ. Αμερικής, κ. Δημήτριο, παρέστη την Παρασκευή 26 Μαΐου ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ΄.  Στην τελετή παρευρέθηκε, μεταξύ άλλων, και ο μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Η τελετή ξεκίνησε με προσφώνηση του Πρύτανη και ακολούθησε η παρουσίαση του έργου και της προσωπικότητας του τιμωμένου από τον Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας, πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου π. Αθανάσιο Μελισσάρη.

Στη συνέχεια έγινε ανάγνωση του ψηφίσματος από τον πρόεδρο του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας, σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κρήνης και Πατριαρχικό Έξαρχο Μελίτης κ. Κύριλλο (Κατερέλο) και η επίδοση της περγαμηνής από τον Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής, Αναπληρωτή Καθηγητή Χρήστο Καραγιάννη. Επίσης, στον Αρχιεπίσκοπο πρ. Αμερικής, κ. Δημήτριο επιδόθηκε πλακέτα από τον Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητή Μελέτιο-Αθανάσιο Κ. Δημόπουλο.

Ο τιμώμενος επίτιμος Καθηγητής, Αρχιεπίσκοπος πρ. Αμερικής κ. Δημήτριος, απηύθυνε στη συνέχεια σύντομη ομιλία με τίτλο «Η Δημιουργική Δύναμη της ‘Διακονίας του Λόγου’ (Πράξ. 6,4)».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 27 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
RIGAKOS

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti

Η δική σας είδηση