Δεν ξεχάστηκε η προσφορά του μεγάλου Λάκωνα ευεργέτη Ηλ. Δούκα

Τετάρτη, 31 Μάιος 2023 16:39 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Δεν ξεχάστηκε η προσφορά του μεγάλου Λάκωνα ευεργέτη Ηλ. Δούκα

Την Κυριακή 28 Μαΐου στον ενοριακό ΙΝ Προφήτη Ηλία Λαμπόκαμπου Δ. Μονεμβασίας  τελέσθηκε αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου.

Ακολούθως, τελέσθηκε το διετές μνημόσυνο του μεγάλου ευεργέτη της περιοχής, αλλά και της τοπικής εκκλησίας, Ηλία Δούκα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αείμνηστος μαζί με την σύζυγό του, Ευαγγελία, είχαν τιμηθεί στις 31 Αυγούστου 2011 από τον Μητροπολίτη Ευστάθιο με την ύψιστη τιμή της Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης, τον Μεγαλόσταυρο της Χιλιετηρίδος του Οσίου Νίκωνος, ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης για την πολυετή και πολυποίκιλη προσφορά τους.

Στην ομιλία του προς τους πιστούς της περιοχής, ο κ. Ευστάθιος μίλησε αρχικά για την προσφορά των Αγίων 318 θεοφόρων Πατέρων της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου, «που συνέβαλαν αποφασιστικά στην στερέωση του Χριστιανισμού». Ιδιαίτερα, ο σεπτός Ποιμενάρχης στάθηκε «στην ενότητα, που είναι κεφαλαιώδης αρχή της Εκκλησίας του Χριστού», και μάλιστα υπενθύμισε ένα κομμάτι από τη συγκλονιστική προσευχή του Ιησού στον κήπο της Γεσθημανής, όπως αναγράφεται στο κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο, όπου αναφέρει για τους μαθητές Του: "ἵνα πάντες ἓν ὦσι, καθὼς σύ, πάτερ, ἐν ἐμοὶ κἀγὼ ἐν σοί, ἵνα καὶ αὐτοὶ ἐν ἡμῖν ἓν ὦσιν, ἵνα ὁ κόσμος πιστεύσῃ ὅτι σύ με ἀπέστειλας"»

Στη συνέχεια, ο σεβασμιώτατος, φορτισμένος συγκινησιακά, μίλησε για τον αείμνηστο Ηλία Δούκα υπογραμμίζοντας «την εργατικότητα, την τιμιότητα, το ήθος, τον σεβασμό του σε κάθε συνάνθρωπο, τον πάντοτε γλυκό κι ευχάριστο λόγο του, την ενάρετη βιοτή και πολιτεία του και τα φιλόθρησκα και φιλάνθρωπα αισθήματά του». Παράλληλα, εκθείασε την σύζυγό του Ευαγγελία και τα αξιόλογα τέκνα τους, «που πορεύονται στον ίδιο δρόμο της αρετής και της σύνεσης».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 27 ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
RIGAKOS

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti

Η δική σας είδηση