Το Ψυχοσάββατο του Ρουσαλιού στο Α΄ Κοιμητήριο Σπάρτης

Τρίτη, 06 Ιούνιος 2023 09:55 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Το Ψυχοσάββατο του Ρουσαλιού στο Α΄ Κοιμητήριο Σπάρτης

Το Σάββατο 3 Ιουνίου 2023 ήταν το τελευταίο Ψυχοσάββατο του έτους, το αποκαλούμενο και Μέγα Ψυχοσάββατο του Ρουσαλιού. Το απόγευμα της ημέρας αυτής, ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος χοροστάτησε στον Εσπερινό της Πεντηκοστής στον Ι.Ν Αγίου Γεωργίου του Α΄ Κοιμητηρίου Σπάρτης.

Στην ομιλία του προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, ο σεβασμιώτατος αναφέρθηκε αρχικά στο νόημα του Ψυχοσάββατου του Ρουσαλιού επισημαίνοντας ότι η Εκκλησία το τοποθέτησε σε μία χαρμόσυνη περίοδο ακριβώς για να καταδείξει την ανάγκη να ενθυμούμαστε τους κεκοιμημένους τόσο στις χαρές όσο και στις λύπες της ζωής μας. Στη συνέχεια ο ποιμενάρχης μίλησε για την εορτής της Πεντηκοστής και την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος, το οποίο έγινε αισθητό με τρεις κυρίως τρόπους: ως «βίαια πνοή» , ως πύρινες γλώσσες, αλλά και από τη θεαματική αλλαγή στάσης των αποστόλων, που έπαψαν να φοβούνται και κήρυξαν με σοφία και πάθος τον Λόγο του Χριστού.

Ολοκληρώνοντας, ο Μητροπολίτης υπογράμμισε ότι θα καταλάβουμε αν έχουμε το Άγιο Πνεύμα στη ζωή μας, αν κι εμείς αλλάξουμε κατεύθυνση στη ζωή μας τοποθετώντας στο επίκεντρο τη θυσιαστική αγάπη, τη μετάνοια και τη φιλανθρωπία.

Αμέσως μετά, προπορευομένης της Φιλαρμονικής του δήμου Σπάρτης, πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της Ιερής Εικόνας της Πεντηκοστής στους χώρους του Κοιμητηρίου. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση προς ανάπαυση των ψυχών των κεκοιμημένων.

Με την ολοκλήρωση της θρησκευτικής τελετής ο σεβασμιώτατος ευχαρίστησε την Φιλαρμονική του δήμου για την άψογη, όπως πάντα, παρουσία της, καθώς και τους πιστούς που με ευλάβεια συμμετείχαν και συμπροσευχήθηκαν, ενώ τους προέτρεψε αφενός να τιμούν σε κάθε ευκαιρία τους κεκοιμημένους, αφετέρου να έχουν μνήμη θανάτου.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 27 ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
RIGAKOS

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti

Η δική σας είδηση