Σημαντική πρόοδος στην ανέγερση του ΙΝ Αγίου Ανανία στο Διοικητήριο

Την εξέλιξη των εργασιών επιθεώρησε ο Μητροπολίτης Ευστάθιος

Πέμπτη, 08 Ιούνιος 2023 12:29 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Σημαντική πρόοδος στην ανέγερση του ΙΝ Αγίου Ανανία στο Διοικητήριο

Τον υπό ανέγερση ιερό ναό, αφιερωμένο στον Άγιο Ανανία Μητροπολίτη Λακεδαιμονίας, επισκέφθηκε το Σάββατο 3 Ιουνίου ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, ο οποίος διαπίστωσε με ικανοποίηση τη σημαντική πρόοδο των εργασιών.

Η τελετή θεμελίωσης του ναού πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022 στον περιβάλλοντα χώρο του Διοικητηρίου Λακωνίας στη Σπάρτη, παρουσία των αρχών του τόπου, κληρικών και ευλαβών χριστιανών.

Υπενθυμίζεται ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ύστερα από θερμή εισήγηση του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, ενέκρινε την παραχώρηση οικοπεδικής έκτασης στον περιβάλλοντα χώρο του Διοικητηρίου Λακωνίας,  που είχε δεσμευθεί στο παρελθόν με απόφαση του τότε νομάρχη Λακωνίας, Κωνσταντίνου Φούρκα, για τον ευγενικό αυτό σκοπό.

Συμπαραστάτες φορείς,
κληρικοί και πιστοί
Ο Μητροπολίτης Ευστάθιος είχε απευθύνει θερμή, αλλά και διακριτική έκκληση προς το χριστεπώνυμο πλήρωμα της τοπικής Εκκλησίας, ώστε να συνεισφέρει όποιος επιθυμεί -στο μέτρο των δυνατοτήτων του- στην ανέγερση του ναού. Ήδη, αρκετοί είναι εκείνοι που έχουν συνδράμει στην προσπάθεια, ενώ οι προσφορές συνεχίζονται. Στόχος, όπως σημειώνει η ΙΜΜΣ, «το συντομότερο δυνατό, ο τόπος μας να έχει την ευλογία ενός ακόμα ιερού ναού, ο οποίος αφενός θα τιμήσει έναν νέο Άγιο της Εκκλησίας μας, που έζησε, πρόσφερε και μαρτύρησε στη Λακεδαίμονα, αφετέρου θα έχει και συμβολικό χαρακτήρα ευρισκόμενος στον χώρο του Διοικητηρίου του νομού».

Παράλληλα, κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 22ας Μαρτίου 2023, εγκρίθηκε η προγραμματική σύμβαση με την ΙΜΜΣ, για την οικονομική συνεισφορά της Περιφέρειας στην ανέγερση του εν λόγω ναού.

Ακόμα, όλοι οι ενοριακοί ναοί κατέθεσαν από 50€, ενώ περί τους δέκα ναούς κατέθεσαν μεγαλύτερα ποσά. Επίσης στον δίσκο που περιάχθηκε στις εκκλησίες για τον σκοπό αυτό συγκεντρώθηκε ένα σεβαστό ποσό.   

Τέλος, όλοι οι κληρικοί της Ιεράς Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης κατέθεσαν από 50€. Επιπλέον, μέχρι δέκα ιερείς, κατέθεσαν ποσά 100 και 200€. Ανάλογα ποσά κατέθεσαν οι ιερές μονές της τοπικής Εκκλησίας, ενώ δεκάδες είναι και οι πιστοί, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν μέχρι στιγμής, με μεγάλη προθυμία, στην έκκληση της Μητρόπολης.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 27 ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
RIGAKOS

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti

Η δική σας είδηση