Μία ακόμα πράξη για επαναλειτουργία του εκκλησιαστικού μνημείου της Απιδέας

Παρασκευή, 09 Ιούνιος 2023 10:42 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μία ακόμα πράξη για επαναλειτουργία του εκκλησιαστικού μνημείου της Απιδέας

Ο παλαιοχριστιανικός Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Απιδέα Δ. Ευρώτα, το  ιστορικό διατηρητέο μνημείο που χρονολογείται μεταξύ 5ου–10ου αιώνα, βρίσκεται ένα επιπλέον βήμα πιο κοντά στην επαναπόδοσή του στη θρησκευτική λατρεία, αλλά και στους εγχώριους και ξένους επισκέπτες. Μετά τις εργασίες συντήρησης που συντελέστηκαν τα προηγούμενα χρόνια, προ ημερών υπογράφτηκε και το πρωτόκολλο διοικητικής παραλαβής και παράδοσης προς χρήση του ναού. 

Κατά την αυτοψία που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Μαΐου πιστοποιήθηκε ότι το έργο έχει  ολοκληρωθεί πλήρως, σύμφωνα με τους αρμόδιους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων (ΔΑΒΜΜ) του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, τον εκπρόσωπο της ανάδοχου κοινοπραξίας και τον αρχιερατικό επίτροπο Μολάων.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσει η εγκατάσταση των εικόνων από το τμήμα συντήρησης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας κι εν συνεχεία με μέριμνα του ενοριακού συμβουλίου, η τοποθέτηση των εκκλησιαστικών ειδών και η διαμόρφωση του προαύλειου χώρου. «Μετά από παρέλευση 33 μηνών (Σεπτέμβριος 2020–Μάιος 2023) και με τη χάρη της Παναγίας, προσδοκούμε στην επαναλειτουργία του ιερού ναού το προσεχές καλοκαίρι», επισημαίνει η ενορία Απιδέας.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
RIGAKOS

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti

Η δική σας είδηση