Ύμνοι προς την Παναγία από τον Βυζαντινό Χορό του Μουσικού Σχολείου

Παρασκευή, 23 Ιούνιος 2023 08:08 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ύμνοι προς την Παναγία από τον Βυζαντινό Χορό του Μουσικού Σχολείου

Φτάνοντας στο τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς, για ακόμη μια φορά το Μουσικό Σχολείο Σπάρτης εκπλήσσει ευχάριστα, με την σοβαρή και υπεύθυνη δουλειά που γίνεται από το εκπαιδευτικό του προσωπικό.

Ο λόγος για τον Βυζαντινό Χορό του Σχολείου, που, στα πλαίσια των εκπαιδευτικών και καλλιτεχνικών του δράσεων, παρουσιάζει ένα ακόμη μουσικό απάνθισμα υπό τον τίτλο «Ο γλυκασμός των Αγγέλων». 

Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης, υπό την διεύθυνση του μουσικολόγου και καθηγητή βυζαντινής μουσικής κ. Άγγελου Μπέντη, παρουσιάζουν θεομητορικούς βυζαντινούς ύμνους από εορτές της Παναγίας, που ψάλλονται στις λατρευτικές ακολουθίες της Εκκλησίας.

Το περιεχόμενο των ύμνων και γενικότερα τη σημασία του προσώπου της Παναγίας στη ζωή και τη λατρεία της Εκκλησίας, παρουσιάζει με σχόλια από κείμενα Πατέρων της Εκκλησίας, ο πανοσιολ. Αρχιμ. π. Σεραφείμ Κοσμάς, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Σπάρτης.

Οι ύμνοι που έχουν επιλεγεί από τον πλούτο της χριστιανικής ορθόδοξης υμνογραφίας, αναδεικνύουν την ποιητικότητα, το λυρισμό και την πνευματικότητα των λειτουργικών κειμένων και βοηθούν τον ακροατή να εισέλθει στο μυστήριο της Θεοτόκου. Του προσώπου που αναδείχθηκε «τιμιωτέρα των Χερουβείμ και ενδοξοτέρα ασυγκρίτως των Σεραφείμ» και κατά χάριν μητέρα όλων των χριστιανών. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ακούσουν τις μελωδικές φωνές των παιδιών να υμνούν το πρόσωπο της Παναγίας στο κανάλι του κ. Άγγελου Μπέντη στο YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=DNr4FcH75IQ).

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 27 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti