Εορτάστηκε η Μεταμόρφωση του Σωτήρος στο Επισκοπείο Μάνης

Τετάρτη, 09 Αύγουστος 2023 07:32 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εορτάστηκε η Μεταμόρφωση του Σωτήρος   στο Επισκοπείο Μάνης

Στο Επισκοπείο Μάνης στο Γύθειο, όπου βρίσκεται ο Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, εορτάστηκε η δεσποτική αυτή εορτή του Χριστού. Προεξάρχων στον πανηγυρικό εσπερινό και τη Θεία Λειτουργία ήταν ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κρήνης κ. Κύριλλος, Πατριαρχικός Έξαρχος Μελίτης και Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ στην εκκλησιαστική τελετή συμμετείχε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’.

Μετά το πέρας της λειτουργίας τελέστηκε το καθιερωμένο τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αοιδίμου Μητροπολίτη Γυθείου και Οιτύλου κυρού Σωτηρίου (+1996). Επίσης, ευλογήθηκαν οι άρτοι της αρτοκλασίας, τους οποίους πρόσφερε η εορτάζουσα γερόντισσα της ΙΜ Αγ. Πάντων Γυθείου, μοναχή Χριστονύμφη, ως και τέλος τα σταφύλια κατά το εκκλησιαστικό έθιμο.

Στο αναλόγιο διακόνησαν οι Ανάργυρος Δερδελάκος και Πέτρος Καλαποθαράκος.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 27 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti