
Είναι γνωστό ότι με Π.Δ. του 1994, που φέρει τις υπογραφές του πρώην ΠτΔ, Κωστή Στεφανόπουλου, του πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου και των συναρμόδιων υπουργών ιδρύθηκε Πυροσβεστική Υπηρεσία με έδρα τη Σκάλα.
Η πρόταση υποβλήθηκε από το δημοτικό συμβούλιο του πρώην Δήμου Σκάλας με δήμαρχο τον αείμνηστο γιατρό, Γιώργο Γρυπιωτη.
Έκτοτε, πέρασαν δεκαετίες και το αίτημα λειτουργίας παραμένει ανεκπλήρωτο.
Είναι ο μοναδικός δήμος στη Λακωνία που στερείται Π.Υ.
Ο Εθελοντικός Σταθμός και το Κλιμάκιο, πάρα τις μεγάλες και ανεκτίμητες υπηρεσίες που προσφέρουν οι εθελοντές πυροσβέστες, δεν μπορούν να υποκαταστήσουν μια μόνιμη υπηρεσία που δικαιούται ο κεντρικός και πολύπαθος Δήμος Ευρώτα.
Πίστευα με τόσους Λάκωνες υπουργούς και γενικούς γραμματείς αυτής της κυβέρνησης μπορεί κάπως το αίτημα να ήταν προς επίλυση.
Όμως, ισχύει ιστορικά και διαχρονικά ότι τίποτα δεν χαρίζεται... Όλα κατακτώνται!
Οφείλουν οι δημοτικές παρατάξεις να το θέσουν ως διεκδικητικό πλαίσιο πρώτης προτεραιότητας, γιατί είναι απαίτηση της κοινωνίας.
Καλός ο εθελοντισμός καλύτερες όμως οι κρατικές δομές.
Κάνω λάθος;