Οι νέες ποιμαντικές και προοπτικές της ενορίας

Στο ετήσιο ιερατικό συνέδριο της ΙΜ Μονεμβασίας & Σπάρτης

Σάββατο, 23 Σεπτέμβριος 2023 08:17 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Οι νέες ποιμαντικές και προοπτικές της ενορίας

Με στόχο τη συνεχή επιμόρφωση και κατάρτιση των κληρικών της τοπικής Εκκλησίας, που αποτελεί μία από τις προτεραιότητες του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 18 Σεπτεμβρίου το ετήσιο γενικό ιερατικό συνέδριο της Ιεράς Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης (ΙΜΜΣ) στον ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Σπάρτης.

Τους κληρικούς καλωσόρισε ο αρχιερατικός επίτροπος Σπάρτης και εφημέριος του ΙΝ Αγίου Σπυρίδωνος, πανοσ. αρχ. Σεραφείμ Κοσμάς, ο οποίος αναφέρθηκε στο θέμα του φετινού συνεδρίου, που έρχεται σαν συνέχεια της τοπικής Εκκλησίας στην προσπάθεια που έχει ξεκινήσει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, για ενημέρωση του κλήρου σχετικά με το μείζον θέμα της οργάνωσης και του επανευαγγελισμού της ενορίας.

Κατά την προσφώνησή του, ο Μητροπολίτης Ευστάθιος ευχαρίστησε τον αιδεσιμολογιώτατο πρωτοπρεσβύτερο, π. Γεώργιο Σχοινά, προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Φιλοπάππου, για την τιμητική αποδοχή της πρόσκλησής του. Παράλληλα, μίλησε με θερμά λόγια «για το ήθος, την προσωπικότητα, τη θεολογική κατάρτιση και την πνευματική προσφορά του» στον χώρο της Εκκλησίας. Ακολούθως, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών, επεσήμανε στους κληρικούς τη σπουδαιότητα του θέματος.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο πρωτ. Γεώργιος Σχοινάς, ο οποίος αφού ευχαρίστησε θερμά τον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη για την τιμητική πρόσκληση, ανέπτυξε με γλαφυρότητα το θέμα «Η Ενορία σήμερα: Δεδομένα, νέες ποιμαντικές και προοπτικές».

Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος, κατά τη διάρκεια του οποίου διευκρινίστηκαν σημεία της τοποθέτησης του ομιλητή και δόθηκαν απαντήσεις σε καίριες απορίες των ιερέων τόσο από τον π. Γεώργιο, όσο και από τον Μητροπολίτη κ. Ευστάθιο. 

Μετά την εποικοδομητικό διάλογο, ο πρωτοσύγκελος της ΙΜΜΣ, πανοσ. αρχ. Θεόφιλος Μαντζαβράκος, ευχαρίστησε εκ μέρους των κληρικών τόσο τον ομιλητή, όσο και τον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη.

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
RIGAKOS

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti

Η δική σας είδηση