Μεγάλη πυρκαγιά στον Ταΰγετο μεταξύ Βασιλικής και Άρνας (ΦΩΤΟ)

Επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Παρασκευή, 29 Μάρτιος 2024 15:10 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μεγάλη πυρκαγιά στον Ταΰγετο μεταξύ Βασιλικής και Άρνας (ΦΩΤΟ)

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής (29/3) σε δασική έκταση στον Ταΰγετο, στην ορεινή περιοχή Φάριδος Δ. Σπάρτης. Το ενεργό μέτωπο εντοπίζεται σε κοντινή απόσταση από την έξοδο του χωριού Βασιλική (Κουρτσούνα) προς Άρνα, ενώ δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή.

Στο σημείο επιχειρούν ήδη ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, για να περιορίσουν και να οριοθετήσουν τη φωτιά που έχει λάβει διαστάσεις. Πυροσβέστες από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Σπάρτης, Γυθείου, Αρεόπολης, Μολάων και πιθανόν από Υπηρεσίες της Αρκαδίας και Μεσσηνίας έχουν ριχθεί στη μάχη με τις φλόγες. Επί τόπου έχουν σπεύσει και δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας Δήμου Σπάρτης, που συνεπικουρούν το έργο της πυρόσβεσης. Σύμφωνα με πληροφορίες του «ΛΤ» έχουν κληθεί κι εναέρια μέσα. Επικεφαλής της επιχείρησης είναι ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Λακωνίας, Πύραρχος Χρήστος Νικολέτος, ενώ πηγές αναφέρουν ότι έχουν μεταβεί και στελέχη της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου.

Το δύσβατο ανάγλυφο της περιοχής σε συνδυασμό με το γεγονός ότι στο πεδίο της φωτιάς υπάρχουν τμήματα με πευκώδη βλάστηση, δυσχεραίνουν τις προσπάθειες κατάσβεσης.

Κατά τις πρώτες εκτιμήσεις στελεχών που συμμετέχουν στην επιχείρηση και μίλησαν στον «ΛΤ», έχουν ήδη αποτεφρωθεί τουλάχιστον 60-70 στρέμματα δασικής έκτασης.

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti