Καλύτερη η εικόνα στη φωτιά του Ταϋγέτου

Ευρεία η επιχείρηση σε δασική έκταση μεταξύ Βασιλικής και Άρνας

Παρασκευή, 29 Μάρτιος 2024 17:19 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Καλύτερη η εικόνα στη φωτιά του Ταϋγέτου

Βελτιωμένη εμφανίζεται η κατάσταση στη μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι της Παρασκευής (29/3) σε δασική έκταση στον Ταΰγετο, στην ορεινή περιοχή Φάριδος Δ. Σπάρτης, μεταξύ Βασιλικής (Κουρτσούνα) και Άρνας.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του «ΛΤ», δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, ενώ συνεχίζεται η επιχείρηση, προκειμένου η πυρκαγιά να οριοθετηθεί και να τεθεί υπό έλεγχο. Η άμεση και στοχευμένη επέμβαση ήταν καθοριστική αποτρέποντας την εξάπλωση της πύρινης λαίλαπας. Το δύσβατο ανάγλυφο της περιοχής σε συνδυασμό με το γεγονός της εύφλεκτης πευκώδους βλάστησης, δυσχεραίνουν τις προσπάθειες κατάσβεσης.

Στο σημείο επιχειρούν από την πρώτη στιγμή, ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, για να περιορίσουν τη φωτιά που απείλησε το πευκοδάσος της περιοχής. Συγκεκριμένα, συμμετέχουν 36 πυροσβέστες με 17 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Σπάρτης, Γυθείου, Αρεόπολης, Μολάων και από όμορες Υπηρεσίες, ενώ κλήθηκαν να συνδράμουν από αέρος 1 αεροσκάφος τύπου Καναντέρ και 2 ελικόπτερα. Λαμβάνουν μέρος και δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας Δήμου Σπάρτης, για να συνεπικουρήσουν το έργο της πυρόσβεσης.

Επικεφαλής της επιχείρησης είναι ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Νήσων, Υποστράτηγος (ΠΣ), Δημήτριος Γεωργανάς, ενώ στον τόπο του συμβάντος βρίσκεται και ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Λακωνίας, Πύραρχος Χρήστος Νικολέτος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «ΛΤ», οι αρχικές εκτιμήσεις κάνουν λόγο για δεκάδες στρέμματα καμένης δασικής έκτασης.

Παραμένουν ακόμα άγνωστες οι συνθήκες υπό τις οποίες προκλήθηκε η φωτιά.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti