Δ. Μιχαηλίδου: Η ΔΥΠΑ ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες της αγοράς εργασίας

Δευτέρα, 01 Απρίλιος 2024 08:01 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Δ. Μιχαηλίδου: Η ΔΥΠΑ ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες της αγοράς εργασίας

Στην «Ημέρα Καριέρας στον Τουρισμό» στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας βρέθηκε η υπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, όπου και συμμετείχαν 100 επιχειρήσεις του κλάδου της φιλοξενίας, με πάνω από 3.000 θέσεις εργασίας.

Η υπουργός τόνισε την μεγάλη απήχηση που έχουν οι «Ημέρες Καριέρας» της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) στις τοπικές κοινωνίες. Όπως είπε, πλέον, η ΔΥΠΑ έχει αλλάξει χαρακτήρα και ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες της αγοράς εργασίας.

Παράλληλα, η κ. Μιχαηλίδου σημείωσε ότι, το τελευταίο διάστημα, παρατηρείται το εξής γεγονός: ενώ το ποσοστό ανεργίας είναι χαμηλότερο σε σύγκριση με τα προηγούμενα έτη, εργοδότες στη χώρα μας που χρειάζονται εργατικό δυναμικό δεν το βρίσκουν. Σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας, σε αυτό το πλαίσιο είναι σημαντική η σύζευξη μεταξύ προσφοράς και ζήτησης εργασίας, με δράσεις που έχουν συγκεκριμένα και στοχευμένα χαρακτηριστικά.

Τέλος, η κ. Μιχαηλίδου ανέφερε ότι ο τουρισμός είναι ένας κλάδος που προσφέρει καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας.

«Απευθείας επικοινωνία χωρίς διαμεσολάβηση»
Από την πλευρά του, ο διοικητής της ΔΥΠΑ, Σπύρος Πρωτοψάλτης, δήλωσε ότι, στην «Ημέρα Καριέρας στον Τουρισμό», όσοι αναζητούν εργασία έχουν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν απευθείας, χωρίς προκαθορισμένο ραντεβού, με στελέχη επιχειρήσεων που αναζητούν προσωπικό. Είναι μία απευθείας επικοινωνία, χωρίς διαμεσολάβηση, στο πλαίσιο της οποίας οι υποψήφιοι υποβάλλουν τα βιογραφικά τους και πραγματοποιούνται συνεντεύξεις, με στόχο τις προσλήψεις, που είναι και το ζητούμενο.

«Δουλειά μας και υποχρέωσή μας ως ΔΥΠΑ είναι να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, για να βοηθήσουμε. Προς την κατεύθυνση αυτή, προγραμματίζουμε “Ημέρες Καριέρας” και ευρωπαϊκές διαδικτυακές “Ημέρες Καριέρας”, ενώ υλοποιούμε προγράμματα και δράσεις. Στόχος είναι να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις και το εργατικό δυναμικό της χώρας. Γι’ αυτό, διοργανώνουμε εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti