Πες αλεύρι: Ο Λυμπέρης σε γυρεύει σε Τραπεζοντή κι Αμύκλες

Συνελήφθησαν εντός 24 ωρών οι μακρυχέρηδες της Τραπεζοντής

Δευτέρα, 01 Απρίλιος 2024 15:04 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πες αλεύρι: Ο Λυμπέρης σε γυρεύει σε Τραπεζοντή κι Αμύκλες

Άμεσα αντανακλαστικά επέδειξε το Τμήμα Ασφάλειας Σπάρτης απέναντι στο τελευταίο περιστατικό εγκληματικότητας Ρομά στην Τραπεζοντή Σπάρτης. Αξίζει να σημειωθεί, πως η Ε.Β., θύμα του εν λόγω περιστατικού, επαίνεσε μιλώντας στον «ΛΤ», την προσπάθεια που καταβάλλεται από μέρους του Διοικητή του Τμήματος Ασφάλειας Σπάρτης, Παναγ. Λυμπέρη, ενώ υπογράμμισε και τη συχνή παρουσία του στο χωριό. Ο «ΛΤ» σας είχε ενημερώσει με άρθρο του, «Ξέφυγε η εγκληματικότητα των Ρομά στην Τραπεζοντή» και με βίντεο την ίδια μέρα, για τα καθέκαστα:

Η Ε.Β., στις 9.20΄ το πρωί της Παρασκευής (29/3), έβγαινε από το σπίτι της στην Τραπεζοντή για να πάει να «κάνει τις δουλειές της», ανάμεσα στις οποίες ήταν να πληρώσει τους εργάτες που χρησιμοποιούσε, να περάσει από την Τράπεζα και γενικά όλη τη ρουτίνα που ακολουθεί ένας πολίτης μέσα στις πολλές σκοτούρες της καθημερινότητας. Για τον λόγο αυτό έφερε μαζί της χρήματα που είχε βάλει στην τσάντα της, στο πίσω κάθισμα του οχήματος. Στο βίντεο φαίνονται 2 νεαροί Ρομά που διέρχονται με τα πόδια τον χώρο, την βλέπουν και αφού ο πρώτος τη χαιρετήσει καλά-καλά και την καλημερίσει, εντοπίζει αυτόματα την τσάντα στο πίσω κάθισμα και με ανείπωτο θράσος ανοίγει την πόρτα και τη «βουτάει». Στη συνέχεια οι δύο Ρομά το βάζουν στα πόδια «και μην τους είδατε, μην τους απαντήσατε». Λεία, 1250 ευρώ!

Τρεις συλλήψεις την επόμενη μέρα
Σάββατο πρωί (30/3) συνελήφθησαν για αυτή την υπόθεση δύο ανήλικοι Ρομά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Σπάρτης σε συνεργασία με αστυνομικούς της ΟΠΚΕ Λακωνίας και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας. Ένας από τους συλληφθέντες μάλιστα, διέμενε στην Τραπεζοντή ενώ ο άλλος στις Αμύκλες. Από τα αφαιρεθέντα αντικείμενα -ακουστικά κινητού, προσωπικά έγγραφα- βρέθηκε και επεστράφη μέρος τους. Τα 1.250 ευρώ αγνοούνται.

Παραμέληση εποπτείας ανηλίκου
Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη και μία 35χρονη Ρομά, μητέρα ενός εκ των ανηλίκων, για παραμέληση της εποπτείας του. Επιπλέον, οι ανήλικοι δεν είχαν «βγάλει» ταυτότητες. Σημειώνεται πως το θύμα, Ε.Β., έχει καταθέσει μήνυση κατά των γονέων και των δύο νεαρών.

Δ.Π.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti