Έρχεται η νέα πλατφόρμα «job match»

Ανάμεσα σε εργοδότη και εργαζόμενο

Πέμπτη, 04 Απρίλιος 2024 08:30 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Έρχεται η νέα πλατφόρμα «job match»

Μέσα στον Απρίλιο αναμένεται να ενεργοποιηθεί μία νέα πλατφόρμα για την κάλυψη των 50.000 κενών θέσεων εργασίας στον τομέα του τουρισμού.

Πρόκειται για μία εφαρμογή της ΔΥΠΑ, όπου θα υποβάλλεται αίτηση τόσο από τον εργοδότη προς αναζήτηση εργαζόμενου, όσο και από τον εργαζόμενο προς αναζήτηση θέσης εργασίας.

Ειδικότερα, ο εργαζόμενος αφού κατεβάσει την εφαρμογή jobmatch από το App Store ή το playstore και δημιουργήσει το προφίλ του, μπορεί να διαμορφώσει με τη χρήση φίλτρων τις επιλογές του, όπως:
-τι επαγγέλματα θέλει και μπορεί να κάνει
-σε ποιο ωράριο
-σε ποια περιοχή
-σε τι εύρος μισθού

Από την άλλη πλευρά, οι εργοδότες μπορούν να δημιουργήσουν το επαγγελματικό τους προφίλ και να κάνουν άμεσα αντιστοίχιση (match) με τον εργαζόμενο στην θέση εργασίας που έχουν ανοίξει, βάσει της περιοχής που βρίσκεται η επιχείρηση, του εύρους μισθού και της αξιολόγησης τους.

Στη συνέχεια, εφόσον υπάρξει αντιστοίχιση εργαζόμενου με εργοδότη, άμεσα θα κλείνεται ραντεβού για συνέντευξη είτε μέσω βιντεοκλήσης είτε τηλεφωνικά σε λιγότερο από 4 λεπτά. Πρόκειται για μία νέα εφαρμογή από την ΔΥΠΑ για τους κλάδους προσωρινής αλλά και μόνιμης εργασίας για εστίαση και τουρισμό, η οποία αν και εφαρμόζεται για πρώτη φορά με αίτηση εργαζόμενου έχει εφαρμοστεί ξανά μόνο για τις επιχειρήσεις.

Πρόκειται για άλλη μία προσπάθεια, καθώς πριν δύο χρόνια οι τότε υπουργοί Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης και Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας είχαν ανακοινώσει πλατφόρμα της ΔΥΠΑ όπου οι τουριστικές επιχειρήσεις έπρεπε να δηλώσουν τις κενές θέσεις που έχουν, αλλά και τις ειδικότητες.

Τότε η πλατφόρμα δεν είχε καμία ανταπόκριση από τους εργοδότες, διότι δεν εκδήλωσαν κάποιο ενδιαφέρον. Στόχος ήταν να διασυνδεθούν άμεσα όσοι αναζητούν εργασία στον τουριστικό τομέα, με τις αντίστοιχες επιχειρήσεις που αναζητούν προσωπικό.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti