Επίσκεψη του Γυμνασίου Αγιάσου Λέσβου στην ΙΜΜΣ

Τρίτη, 23 Απρίλιος 2024 11:57 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Επίσκεψη του Γυμνασίου Αγιάσου Λέσβου στην ΙΜΜΣ

Την Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης επισκέφθηκαν μαθητές της Γ΄ τάξης του Ημερήσιου Γυμνασίου Αγιάσου Λέσβου, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής επικεντρωμένης στην εκκλησιαστική ιστορία και παράδοση, τη Δευτέρα 22 Απριλίου.

Τα παιδιά συνοδευόμενα από τους εκπαιδευτικούς τους, κ. Ευαγγελία Καρακατσάνη, θεολόγο, κ. Δημήτριο Τζανή, καθηγητή φυσικής αγωγής και κ. Βάγια Μπόντη, φιλόλογο, βρέθηκαν στο Επισκοπείο, όπου έτυχαν θερμής υποδοχής από τον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Ευστάθιο και τον γενικό αρχιερατικό επίτροπο της ΙΜΜΣ μας, αιδ. πρωτ. Συμεών Παπαγεωργίου, ο οποίος κατάγεται επίσης από την Αγιάσο.

Αρχικά, ο π. Συμεών, εμφανώς συγκινημένος, ευχαρίστησε καθηγητές και παιδιά για την επίσκεψή τους επισημαίνοντας παράλληλα την σπουδαιότητα τέτοιων εκπαιδευτικών εκδρομών.

Παίρνοντας τον λόγο ο σεπτός Ποιμενάρχης, καλωσόρισε τους εκδρομείς τονίζοντας ότι θα πρέπει να είναι υπερήφανοι που ζουν σε μία ακριτική περιοχή της Πατρίδας μας. Ο σεβασμιώτατος επισήμανε ότι για να έχουμε λαμπρό μέλλον σαν Έθνος θα πρέπει να κλείσουμε στις καρδιές μας Χριστό και Ελλάδα, ενώ προέτρεψε τα παιδιά να αναζητούν τις κορυφές, να θέτουν υψηλούς και ενάρετους στόχους, να στέκονται όρθιοι απέναντι στις προκλήσεις των καιρών και να αντιμάχονται την αλλοτρίωση που επιχειρείται με ποικίλους τρόπους.

Από την πλευρά της νησιωτικής μαθητικής αποστολής, μίλησε η κ. Καρακατσάνη, η οποία εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για τη θερμή υποδοχή, ενώ διατράνωσε την βεβαιότητά της ότι η εκπαιδευτική αυτή εκδρομή θα αποτελέσει μοναδική εμπειρία, με πολύτιμα πνευματικά μηνύματα, τόσο για τα παιδιά όσο και για τους συνοδούς. Παράλληλα, εκ μέρους των εκδρομέων, πρόσφερε στον Σεβασμιώτατο ένα συμβολικό δώρο από το πανέμορφο νησί της Λέσβου.

Η όμορφη συνάντηση ολοκληρώθηκε με τον σεβ. Ποιμενάρχη να μοιράζει αναμνηστικά δώρα σε παιδιά και καθηγητές ευχόμενος καλή Ανάσταση, υγεία και κατά Θεόν προκοπή!
Στη συνέχεια, τα παιδιά επισκέφθηκαν το Μουσείο Εκκλησιαστικής Τέχνης, όπου ξεναγήθηκαν από τον επιμελητή του κ. Δημήτριο Μπαγιώκο, γνωρίζοντας πτυχές της τοπικής Εκκλησιαστικής ιστορίας, αλλά και συμβολισμούς της Ορθοδοξίας. Επίσης, τα παιδιά ενημερώθηκαν για την λειτουργία της Εκκλησιαστικής Βιβλιοθήκης από τον επιμελητή της κ. Βασίλειο Κουδούνη, ενώ αμέσως μετά επισκέφθηκαν και τον ιστορικό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας.

Στα αξιοσημείωτα ήταν η συμμετοχή κάποιων παιδιών, μαζί με την εκπαιδευτικό τους κ. Καρακατσάνη, στη ραδιοφωνική εκπομπή του π. Συμεών Παπαγεωργίου, στον σταθμό της τοπικής Εκκλησίας, στην οποία ακούστηκαν παραδοσιακά τραγούδια της Λέσβου και ιστορικά στοιχεία του νησιού. Επίσης, στην εκπομπή συμμετείχε η εκπαιδευτικός, κ. Ελένη Παπαδόγιαννη, η οποία είναι υπεύθυνη του Πανελλήνιου εγκεκριμένου εκπαιδευτικού προγράμματος της Ιεράς Μητρόπολης, με τίτλο: «Στον καιρό της Τουρκοκρατίας: Μεταβυζαντινά Μοναστήρια – Κρυφό Σχολειό -Νεομάρτυρες», που διενεργείται σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων του ΥΠΑΙΘΑ.

Αμέσως μετά, παιδιά και εκπαιδευτικοί, έχοντας αποκομίσει τις καλύτερες εντυπώσεις, αναχώρησαν για την καστροπολιτεία του Μυστρά, όπου ξεναγήθηκαν από την κ. Ελένη Παπαδόγιαννη στα σημαντικότερα βυζαντινά εκκλησιαστικά μνημεία, εκφράζοντας τον απόλυτο θαυμασμό τους!

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti