Αλλαγή σκυτάλης με υποσχέσεις στον Εμπορικό Σύλλογο Σπάρτης

Η προεδρία στον Ι. Καρβουνιάρη, ποιοι απαρτίζουν το σώμα - Οι δηλώσεις του νέου προέδρου και του απελθόντα Π. Φλώρου στον «ΛΤ»

Πέμπτη, 02 Μάιος 2024 19:55 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αλλαγή σκυτάλης με υποσχέσεις στον Εμπορικό Σύλλογο Σπάρτης

Από ανανέωση σε εκτεταμένο βαθμό χαρακτηρίζεται το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης, που συγκροτήθηκε σε σώμα τη Μ. Τετάρτη (1/5). Είχαν προηγηθεί την Πέμπτη 25 Απριλίου, οι εκλογές τόσο για την ανάδειξη νέου ΔΣ, όσο και αντιπροσώπων στη Δευτεροβάθμια Οργάνωση.

Μετά τις αρχαιρεσίες, νέος πρόεδρος του ιστορικού Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης αναδείχθηκε ο Γιάννης Καρβουνιάρης, ο οποίος διαδέχεται τον Παναγιώτη Φλώρο, που ήταν επικεφαλής του συλλόγου από το 2017, επικρατώντας σε δύο διαδοχικές εκλογικές διαδικασίες.

Αξιοσημείωτη η είσοδος νέων αλλά κι έμπειρων προσώπων στο σώμα, που φιλοδοξούν να καταθέσουν φρέσκες ιδέες και προτάσεις, προς τη στήριξη κι ενδυνάμωση της τοπικής επιχειρηματικότητας, απέναντι σε ένα δύσκολο οικονομικό κλίμα, με συσσωρευμένες υποχρεώσεις, αυξημένα λειτουργικά κόστη, φορολόγηση κλπ, που επιβαρύνουν το μικρομεσαίο επιχειρείν.

Το νέο ΔΣ
Αναλυτικά, η σύνθεση του 13μελούς ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης έχει ως εξής:
Πρόεδρος: Ιωάννης Καρβουνιάρης
Αντιπρόεδρος: Γεώργιος Φουντούκης
Γενικός γραμματέας: Νικόλαος Πουλόπουλος
Ειδική γραμματέας: Παναγιώτα Κρικέλα
Ταμίας: Βασιλική Τριανταφυλλάκου
Βοηθός ταμία: Βασίλειος Καραβάσος
Κοσμήτορας: Πολυζώης Καββούρης
Δημοσίων Σχέσεων: Αγγελική Κερασιώτη-Λάσκαρη, Κωνσταντίνος Ρήγας, Μάρθα Αγιονικολαΐτη
Μέλη: Ιωάννης Κοσμάς, Ιωάννα Αλέξη, Ελένη Βέργαδου

Για την Εξελεγκτική Επιτροπή εξελέγησαν οι:
- Ευγενία Τσάχαλη
- Ιωάννης Σπαθανάς
- Εύη Νικόλαρου

Για τη Δευτεροβάθμια Οργάνωση (Ομοσπονδία) εκλέχθηκαν οι:
- Ιωάννης Καρβουνιάρης
- Γεώργιος Φουντούκης
- Πολυζώης Καββούρης
- Νικόλαος Πουλόπουλος

Καρβουνιάρης: «Να θωρακίσουμε τα συμφέροντα
των εμπόρων και να δώσουμε προοπτική»
438095096 968963211433919 6658550375898724203 nΠανέτοιμος να αποτελέσει τον εκφραστή της επόμενης περιόδου για την εμπορική κοινότητα της Σπάρτης, εμφανίζεται ο νέος πρόεδρος, Γιάννης Καρβουνιάρης. Με συμμετοχή στο προηγούμενο ΔΣ του Εμπορικού ως γενικός γραμματέας, όπως και με πολυετή εμπειρία από το μετερίζι του Κυνηγετικού Συλλόγου Σπάρτης, ο Γ. Καρβουνιάρης, έχει γνώση των προβλημάτων και των αιτημάτων της τοπικής επιχειρηματικότητας. Παράλληλα, με την πολυετή επαγγελματική ενασχόλησή του στον ασφαλιστικό κλάδο, διαθέτει εμπειρία στην πραγματική οικονομία και τους μηχανισμούς της αγοράς.

Απευθυνόμενος προς τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου, μέσω του «ΛΤ», στην πρώτη του τοποθέτηση επισημαίνει: «Ύστερα από την πρόσφατη αθρόα συμμετοχή σας στις εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης και τη μαζική προτίμηση που δείξατε στο πρόσωπό μου, αισθάνομαι την ανάγκη να σας ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη σας.

Η θέση του προέδρου του εν λόγω ιστορικού συλλόγου, του οποίου έχω πλέον την τιμή να ηγούμαι, αποτελεί για εμένα ύψιστη ευθύνη.

Δεσμεύομαι απέναντί σας ότι, μαζί με όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, θα εργαστούμε για το καλό του Εμπορίου και συνολικά της Επιχειρηματικότητας. Στόχος μας, να θωρακίσουμε τα συμφέροντα των εμπόρων της Σπάρτης, να δώσουμε προοπτική στα νέα μέλη μας και φυσικά, να συνεισφέρουμε, στο μέτρο που μας αναλογεί, στην ευρύτερη ανάπτυξη του τόπου μας».

Φλώρος: «Καλή πορεία στο νέο ΔΣ,
ελπίζουμε σε μια δυνατή “φωνή”»
543634352652652Ο απελθών πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Παναγιώτης Φλώρος, δεν ήταν υποψήφιος στις τελευταίες εκλογές, αποχωρώντας με παρακαταθήκη ένα ευρύ, όσο κι επιτυχημένο έργο στον σύλλογο που υπηρετεί με αφοσίωση εδώ και 35 χρόνια υπό διάφορες ιδιότητες.

Μπορεί η σελίδα του ΔΣ του συλλόγου να έκλεισε μετά από αρκετές δεκαετίες, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι ο Π. Φλώρος δεν παραμένει στις επάλξεις, έτοιμος να προσφέρει με την εμπειρία του κάθε βοήθεια και συμβουλή στους συναδέλφους του, όμως το «μικρόβιο» του συνδικαλισμού δεν φεύγει εύκολα. Παραμένει εξάλλου α΄ αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας και Ιθάκης, καθώς και μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ).

Μιλώντας στον «ΛΤ», ο Π. Φλώρος ανέφερε: «Εύχομαι καλή πορεία κι επιτυχία στο νέο συμβούλιο. Ανανεώθηκε αρκετά το ψηφοδέλτιο. Ελπίζουμε να εξακολουθήσουμε να έχουμε μια ισχυρή φωνή εκπροσώπησης σε θέματα διεκδικήσεων, καθώς τα προβλήματα του χώρου, ιδιαίτερα της μικρής και πολύ μικρής επιχείρησης, είναι πάρα πολλά».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti