«Έξυπνος» συναγερμός για κινδύνους στον Δ. Ευρώτα

Μέσω του εγκεκριμένου προγράμματος ψηφιακού μετασχηματισμού

Τρίτη, 11 Ιούνιος 2024 07:27 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Έξυπνος» συναγερμός για κινδύνους στον Δ. Ευρώτα

Σε τροχιά ψηφιακής μετάβασης εισέρχεται ο Δήμος Ευρώτα, καθώς εγκρίθηκε η πρόταση του λακωνικού ΟΤΑ με τίτλο «Ευφυείς εφαρμογές και Δράσεις στο πλαίσιο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού του Δήμου Ευρώτα», με το ποσό των 500.000€.

Η πράξη εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Ψηφιακός Μετασχηματισμός 2021-2027» και στην Προτεραιότητα «Ψηφιακός Μετασχηματισμός του Δημόσιου Τομέα» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Ηλεκτρονικό «μάτι»
για τον κίνδυνο
Με το σύνολο των δράσεων που έχουν επιλεγεί, ο Δήμος Ευρώτα στοχεύει σε μία ολοκληρωμένη ψηφιακή μετάβαση για την κάλυψη των αναγκών του και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Μεταξύ άλλων, εγκαθίσταται έξυπνο σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης και διαχείρισης απειλών προερχόμενων από φυσικά φαινόμενα, όπως πλημμύρες, πυρκαγιές, σεισμοί κλπ. Πρόκειται για μια καινοτομία, που φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο «κλειδί» στον σχεδιασμό της τοπικής διοίκησης για πρόληψη και προστασία έναντι έκτακτων αναγκών, σε μια περιοχή του Δήμου Ευρώτα που έχει επανειλημμένως δοκιμαστεί από φυσικές καταστροφές. Οι πλημμύρες των τελευταίων ετών με το αντίκτυπο σε περιουσίες και υποδομές, αλλά και ανθρώπινες ζωές παλαιότερα, έχουν οδηγήσει τους αρμόδιους φορείς και αρχές σε αναζήτηση αποτελεσματικών λύσεων για τη θωράκιση, μέσω κυρίως αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων. Οι τεχνολογικές εφαρμογές φαίνεται ότι επιστρατεύονται, πλέον, ως μερικό «ανάχωμα» απέναντι στον κίνδυνο πλημμυρών, αλλά και ως υποστηρικτικό «εργαλείο» στα αναγκαία έργα στον Δ. Ευρώτα που συνιστούν προτεραιότητα για τη διασφάλιση μιας μεγάλης έκτασης.

Σε 5 άξονες
Συγκεκριμένα, ο Δήμος Ευρώτα θα προβεί στην προμήθεια των ακόλουθων εφαρμογών και συστημάτων «έξυπνης πόλης»:
• Σύστημα ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων και ψηφιακών υπογραφών.
• Σύστημα διαχείρισης ηλεκτρονικών πληρωμών.
• Ηλεκτρονική τιμολόγηση.
• Έξυπνο σύστημα προειδοποίησης και αντιμετώπισης κινδύνων (πλημμυρικών φαινομένων, πυρκαγιάς, σεισμού κλπ) εντός των ορίων του δήμου και σύμφωνα με τις αρμοδιότητές τους.
• Ολοκληρωμένη υποδομή προστασίας από κυβερνοεπιθέσεις (Network Firewall, Endpoint security, κλπ) και παροχή συστήματος τηλε-εργασίας.

«Ο Δήμος Ευρώτα, με επιμονή και αποφασιστικότητα, έχει θέσει σε προτεραιότητα την ψηφιακή ανάπτυξη και την ένταξη της χρηματοδότηση της συγκεκριμένης πρότασης με στόχο να γίνει ακόμα ένα βήμα προς την ψηφιακή μετάβαση», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Δημοτική Αρχή.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti