Αγρυπνία για την Απόδοση του Πάσχα τελέστηκε στον ΙΝ Οσίου Νίκωνος

Τετάρτη, 12 Ιούνιος 2024 16:23 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αγρυπνία για την Απόδοση του Πάσχα  τελέστηκε στον ΙΝ Οσίου Νίκωνος

Την Απόδοση της εορτής του Πάσχα εόρτασε, την Τετάρτη 12 Ιουνίου, η Εκκλησία. Το βράδυ της Τρίτης (11/6) στον ΙΝ Οσίου Νίκωνος Σπάρτης τελέστηκε, με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια, ιερά αγρυπνία.

Κατά τον εσπερινό χοροστάτησε ο Βοηθός Επίσκοπος της Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης, θεοφιλέστατος Επίσκοπος Λακεδαιμονίας κ. Θεόφιλος, ενώ στον όρθρο χοροστάτησε ο θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Πρόδρομος, ο οποίος αυτό το διάστημα βρίσκεται στα πάτρια εδάφη. Ακολούθησε η τέλεση της Αναστάσιμης δισαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας.

Πριν την ολοκλήρωση της εσπερινής λατρευτικής σύναξης, ο Επίσκοπος κ. Θεόφιλος, αφού μετέφερε τις πατρικές ευχές του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου, ευχαρίστησε θερμά για την παρουσία του τον θεοφιλέστατο Επίσκοπο Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης. Σημειώνεται ότι ο σεπτός Ποιμενάρχης βρισκόταν στην Κατερίνη, προκειμένου να εκπροσωπήσει την Εκκλησία της Ελλάδος στην εξόδιο ακολουθία του μακαριστού πρώην Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κυρού Αγαθόνικου.

Ακολούθως, ο θεοφιλέστατος κ. Πρόδρομος απηύθυνε επίκαιρο λόγο πνευματικής οικοδομής στους πιστούς που παρέστησαν στην αγρυπνία συμπροσευχούμενοι.

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti