Έργο πνοής αξίας 3,8 εκατ. ευρώ για την ΙΜ Μονεμβασίας και Σπάρτης

Με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) – Υπεγράφη η σύμβαση με την ΕΚΤΕΡ

Πέμπτη, 13 Ιούνιος 2024 12:43 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Έργο πνοής αξίας 3,8 εκατ. ευρώ για την ΙΜ Μονεμβασίας και Σπάρτης

Από τις αρχές Απριλίου του 2019, χρονολογείται η συνεργασία του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» (ΙΣΝ) με την Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης και τον προκαθήμενό της, σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Ευστάθιο, για την ανέγερση και τον εξοπλισμό Σχολής Βυζαντινής Μουσικής και Αγιογραφίας. Μάλιστα, τότε, ο πρόεδρος του ΙΣΝ, Ανδρέας Δρακόπουλος, επισκέφθηκε τον σεβασμιώτατο και συζήτησαν για το θέμα.

Τον Ιούνιο του 2022, έγινε γνωστό, πως το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» δρομολογεί τη μελέτη, κατασκευή και εξοπλισμό των κτιριακών εγκαταστάσεων που θα στεγάσουν τις Σχολές Αγιογραφίας και Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης. Γινόταν λόγος για «γενναία χρηματοδότηση», 3.800.000 ευρώ που «θα έδινε την ευκαιρία στην Ιερή Μητρόπολη να κατασκευάσει, να εξοπλίσει και στη συνέχεια να λειτουργήσει τις δύο σχολές, στεγάζοντας τόσο τις ανάγκες του προσωπικού όσο και των σπουδαστών, διαμορφώνοντας πλέον εξαιρετικές συνθήκες ανάπτυξης τους».

Υπεγράφη η σύμβαση
Η εταιρεία ΕΚΤΕΡ ΑΕ ανακοίνωσε ότι την Τρίτη (11/6) υπέγραψε σύμβαση έργου με την Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης.

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η εκτέλεση του έργου: «Κτηριακό συγκρότημα Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), Σχολή Αγιογραφίας «Φώτης Κόντογλου» & Σχολή Βυζαντινής Μουσικής» με δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» (ΙΣΝ).

Η συμβατική αμοιβή για πλήρη και περαιωμένη εργασία παράδοσης του έργου προς χρήση, ανέρχεται στο ποσό των 3.568.693,13 ευρώ -η αμοιβή υπάγεται σε καθεστώς απαλλαγής ΦΠΑ, σύμφωνα με την περίπτωση ιστ’ της παρ. 1, άρθρο 27 του Κώδικα ΦΠΑ- ενώ η συνολική προθεσμία για την περαίωση του αντικειμένου της σύμβασης είναι 18 μήνες από την ημερομηνία υπογραφής του πρωτοκόλλου εγκατάστασης.

Όπως επισημάνθηκε, «οι υποδομές θα είναι σύγχρονες και άρτιες και θα βρίσκονται πλησίον του Ιερού Ναού του Αγίου Βασιλείου, δίπλα στις νέες Εργατικές Κατοικίες του Δήμου Σπάρτης».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti