Μια κάποια λύση στην Παλαιολόγου για το «Μενελάιον»

Σάββατο, 15 Ιούνιος 2024 10:55 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μια κάποια λύση στην Παλαιολόγου για το «Μενελάιον»

Σε προσωρινή ρύθμιση που θεραπεύει κάποιες από τις αρρυθμίες που προκαλεί η μακρόσυρτη ανάπλαση της Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στο κέντρο της Σπάρτης, προχώρησε η δημοτική αρχή. Για παράδειγμα, δεν ήταν λίγες οι φορές -και ιδίως με την έναρξη της θερινής περιόδου-  που τουριστικά λεωφορεία, λόγω των έργων, αναγκάζονταν να κάνουν στάση στη διασταύρωση Βρασίδου με Παλαιολόγου, κάθετα στη λεωφόρο, προκειμένου να αποβιβάσουν ή να επιβιβάσουν φιλοξενούμενους του ξενοδοχείου «Μενελάιον». Μάλιστα, ο γράφων, συχνά εντόπιζε κάποιον από τους ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου να συμμετέχει στη διαδικασία, βοηθώντας τους τουρίστες, στη μεταφορά των αποσκευών τους. Το σκηνικό αν και ολιγόλεπτο, ήταν ικανό να δημιουργήσει διακοπή της κυκλοφορίας και τεράστια ουρά που έφτανε ως το κτίριο της Πινακοθήκης ή ακόμα πιο πίσω. Και ήταν κάτι που επαναλαμβανόταν μέσα στη μέρα.

Εν τέλει, αποφασίστηκε, να δημιουργηθεί ένας προσωρινός χώρος στάσης για τα τουριστικά λεωφορεία, διαγώνια απέναντι από το «Μενελάιον», επί της Παλαιολόγου, 15-20 μέτρα από τη διασταύρωση με Βρασίδου. Ο χώρος θα εξυπηρετεί και τις ανάλογες ανάγκες του ξενοδοχείου «Λακωνία».

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Λακωνικού Τύπου» σε διαβούλευση με τα εμπλεκόμενα μέρη βρισκόταν όλο το τελευταίο διάστημα ο αντιδήμαρχος Τεχνικώς Έργων, Παναγιώτης Παυλής, ενώ ζήτημα προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων έθεσε στο δημοτικό συμβούλιο της 5ης Ιουνίου, ο Νίκος Τσούκλερης. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως για την επίλυση του ζητήματος «έπεσαν» πολλές προτάσεις, επιλέχτηκε όμως αυτή που δεν θα δημιουργούσε αντιδράσεις από άλλους επαγγελματίες της Παλαιολόγου και θα ήταν άμεσα εφαρμόσιμη.

Ευπρόσδεκτες οι λύσεις που αν και προσωρινές δίνουν κάποια διέξοδο στα αδιέξοδα των επιχειρήσεων της λεωφόρου Παλαιολόγου, αφού, ειδικά από τους ξενοδόχους, το έργο της ανάπλασης αποστέρησε την άμεση επαφή με τον περαστικό, τον τυχαίο πελάτη, τον περιστασιακό τουρίστα της μιας μέρας.

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti