Δεν κατάλαβαν ζέστη στα Εμιράτα οι ελαιώνες Σακελλαρόπουλου

Επέστρεψαν με Best of Class, 6 χρυσά και 1 ασημένιο βραβείο

Δευτέρα, 17 Ιούνιος 2024 16:57 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Δεν κατάλαβαν ζέστη στα Εμιράτα οι ελαιώνες Σακελλαρόπουλου

Νέα σειρά διακρίσεων υψηλού κύρους, σημείωσαν στο Άμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, με 8 συνολικά βραβεύσεις, στον αναγνωρισμένο διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδων, Afro-Asian International Olive Oil Competition (IOOC) 2024.

Ο Afro-Asian IOOC, είναι μια πρωτότυπη ιδέα αξιολόγησης και ανάδειξης των ελαιολάδων που βρίσκονται στα ανώτερα ποιοτικά επίπεδα παγκοσμίως, με σκοπό να τα προβάλλει σε αφρικανικές, ασιατικές αλλά και διεθνείς αγορές οι οποίες αναζητούν εξαιρετικά ποιοτικά ελαιόλαδα.

Η ετήσια έκδοση του διεθνούς διαγωνισμού Afro-Asian IOOC πραγματοποιείται σε διαφορετική πρωτεύουσα σημαίνουσας χώρας της Αφρικής ή της Ασίας. Για το 2024, πραγματοποιήθηκε στο Άμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, από 10 έως 13 Ιουνίου, με σημαντικό ενδιαφέρον από τον διεθνή ελαιοκομικό τομέα. Συμμετείχαν εκατοντάδες ελαιόλαδα από πολλές ελαιοπαραγωγικές χώρες με πολύ υψηλό επίπεδο ποιότητας.

Ο Afro-Asian IOOC, για τα standards και τις μεθόδους δοκιμής ελαιολάδων που εφαρμόζει, αναγνωρίζεται επίσημα από την παγκόσμια κατάταξη ελαιολάδων EVOOWR: Η γευσιγνωστική δοκιμή των ελαιολάδων γίνεται από εξειδικευμένους γευσιγνώστες ελαιολάδου (expert panel tasters) διεθνούς κύρους και από πολλές χώρες του κόσμου, αποκλειστικά με τη μέθοδο της τυφλής γευσιγνωσίας (blind tasting), βάσει αυστηρών κριτηρίων αξιολόγησης. Μετά την προκαταρκτική ανάλυση, το πάνελ των εξειδικευμένων κριτών διενεργεί ατομική αξιολόγηση του κάθε δείγματος ελαιολάδου σε συνεχείς φάσεις, ώστε να καταλήξει στην τελική κατάταξη των ελαιολάδων και στην συνολική βαθμολογία.

Στις 14/6/2024, έλαβε χώρα η επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του Afro-Asian IOOC 2024, όπου οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου τιμήθηκαν με 8 συνολικά βραβεύσεις σε gourmet ελαιόλαδα με τα οποία συμμετείχαν και τα οποία είναι:

OLEOASTRON Gourmet Evoo - Best of Class
OLEOASTRON Gourmet Evoo - Χρυσό Βραβείο
MAJESTIC Blend evoo – Χρυσό Βραβείο
MASTERPIECE Blend evoo - Χρυσό Βραβείο
TREASURE Blend evoo – Χρυσό Βραβείο
SYLLEKTIKON Gourmet evoo - Χρυσό Βραβείο
GEMSTONE Blend evoo - Χρυσό Βραβείο
FLAVORED GOURMET ENIGMA - Ασημένιο Βραβείο

Η εξαιρετική και απόλυτη επιβράβευση του 100%, και μάλιστα η ξεχωριστή διάκριση του ελαιολάδου OLEOASTRON Gourmet Evoo ως Best Of Class για το 2024, σηματοδοτεί μια διάκριση πολύ υψηλού επιπέδου στο χώρο της ελαιοκομίας για την Ελλάδα, τη Σπάρτη καθώς και για την πορεία των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου.

Οι 8 μεγάλες αυτές διεθνείς βραβεύσεις στον διεθνή διαγωνισμό Afro-Asian IOOC 2024 στο Αμπού Ντάμπι των Εμιράτων, συμπληρώνουν τον αριθμό των 919 διεθνών βραβεύσεων για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, έναν αριθμό που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ.

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti