Κατάσταση συναγερμού στη Λακωνία τη Δευτέρα για τον κίνδυνο πυρκαγιάς

Κυριακή, 11 Αύγουστος 2024 19:20 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Κατάσταση συναγερμού στη Λακωνία τη Δευτέρα για τον κίνδυνο πυρκαγιάς

Σε κατάσταση συναγερμού τίθεται ο μισός νομός Λακωνίας τη Δευτέρα 12 Αυγούστου, με τον κίνδυνο δασικής πυρκαγιάς να αγγίζει το κόκκινο (κατηγορία 5), σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα, σε συναγερμό τίθενται οι Δήμοι Ευρώτα, Μονεμβασίας και Ελαφονήσου, όπου προβλέπονται καιρικές συνθήκες που ευνοούν την εκδήλωση και εξάπλωση πυρκαγιών, εξαιτίας έντονων ανέμων.

Ακόμη, στους Δήμους Σπάρτης και Ανατολικής Μάνης ο κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς παραμένει πολύ υψηλός (κατηγορίας 4).

Η ΠΕ Λακωνία παρακαλεί τους πολίτες, σε περίπτωση που αντιληφθούν εστία φωτιάς, να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 (Πυροσβεστικό Σώμα) ή 112 (Ενιαίος Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης).

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
Του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

Η δική σας είδηση