Σε ύφεση η φωτιά στη Μάνη

Πέμπτη, 31 Οκτώβριος 2024 20:03 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Σε ύφεση η φωτιά στη Μάνη

Ήταν 1:27΄ μετά τα μεσάνυχτα, ξημερώματα Πέμπτης (31/10), όταν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ειδοποιήθηκαν για φωτιά που ξέσπασε στο Άμπελο, μια όμορφη και ήσυχη παραλία κοντά στον Άγιο Κυπριανό τού Δήμου Ανατολικής Μάνης.

Η κινητοποίηση ήταν άμεση δεδομένων και των συνθηκών. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, η εστία ακολούθησε το τοπικό ρέμα διανύοντας τοξοειδή πορεία προς τη Λάγια.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, η φωτιά έκαιγε χαμηλή βλάστηση, χωρίς να έχει προσεγγίσει κατοικημένη περιοχή. Επί του πεδίου ενεργούσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με 42 πυροσβέστες, 3 ομάδες πεζοπόρων της 9ης Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων (ΕΜΟΔΕ), 14 οχήματα και 5 αεροσκάφη. Στην επιχείρηση συμμετείχαν και η Πολιτική Προστασία και υδροφόρες τού Δήμου Ανατολικής Μάνης.

Επί τόπου ο Λακωνάρχης της Πυροσβεστικής,
Χρήστος Νικολέτος
Αργά το απόγευμα της ίδιας μέρας (31/10) η πυρκαγιά ήταν σε κατάσταση ύφεσης. Αξίζει να σημειωθεί πως επί του πεδίου, «επικεφαλής της πυρκαγιάς» τέθηκε ο Πύραρχος Χρήστος Νικολέτος, διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Λακωνίας. Σε επικοινωνία με τον «Λακωνικό Τύπο», μετέφερε την αισιοδοξία του για την πορεία αντιμετώπισης του φαινομένου, περιέγραψε «υπαρκτά, ακόμα, θερμά σημεία», ενώ υπογράμμισε πως όλη τη διάρκεια της νύχτας θα παραμείνουν επί τόπου «ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής», για λόγους φύλαξης.


φωτο αρχείου

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

Koutsoviti

Η δική σας είδηση