Γράφουμε τακτικά για το πόσο η κλιματική κρίση έχει επηρεάσει την συχνότητα των πυρκαγιών που ξεσπούν σε όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου. Ωστόσο, πυρκαγιές μέσα στο χειμώνα προξενούν απορίες. Κάποιες φορές εξοργίζουν την κοινή γνώμη.
Συνολικά 25 στρέμματα χαμηλής βλάστησης και ξερών χόρτων έκαψε η πυρκαγιά που ξέσπασε την Τετάρτη (11/12) λίγο πριν τις 3 μμ, στη Μονεμβασιά, στους πρόποδες του θρυλικού βράχου. Την ίδια μέρα -και στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας- συνελήφθη από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΠΥ Μολάων, 75χρονος άνδρας ελληνικής καταγωγής, για την πυρκαγιά που προκλήθηκε.
Όπως περιγράφεται αρμοδίως, έκαιγε «υπολείμματα καλλιεργειών, εντός οικοπεδικού χώρου», κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας. Στον 75χρονο επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 975 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 75χρονος είναι κάτοικος της περιοχής και παραδέχθηκε την ενοχή του.