Η «φλόγα» της Μάνης δίνει ώθηση και για Ευρωβουλή

Οι υποψήφιοι που «παρέλασαν» στην Αρεόπολη

Παρασκευή, 22 Μάρτιος 2024 20:11 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η «φλόγα» της Μάνης δίνει ώθηση και για Ευρωβουλή

Τα 28 πρώτα ονόματα των υποψηφίων του κόμματος για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου, ανακοίνωσε η ΝΔ το πρωί της Παρασκευής (22/3). Προσεχώς, αναμένεται να κοινοποιηθούν και τα υπόλοιπα πρόσωπα, που θα διεκδικήσουν ένα έδρανο στο Κοινοβούλιο των Βρυξελλών.

Καθώς η ευρω-προεκλογική περίοδος αρχίζει να ζεσταίνεται, σίγουρες και πιθανές υποψηφιότητες έχουν ήδη ξεκινήσει τις ανεπίσημες περιοδείες κι επαφές σε διάφορες περιοχές της χώρας. Το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τις κάλπες, άλλωστε, είναι λιγότερο των 3 μηνών, ο ανταγωνισμός μεγάλος και τα χιλιόμετρα αμέτρητα για να υπάρξει μια αντιπροσωπευτική κάλυψη σε αστικά κέντρα και περιφέρεια. Εκτός από τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις-ομιλίες κλπ, σημαντικά τοπικά γεγονότα βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα των επιτελείων. Μία από τις σημαντικές ημερομηνίες που φαίνεται ότι είχαν «κυκλώσει» ορισμένοι υποψήφιοι -προ ανακοινώσεων είπαμε- ήταν η επέτειος της 17ης Μαρτίου στη Μάνη.

Στην Αρεόπολη, λοιπόν, ο φακός του «ΛΤ» συνέλαβε τον εν ενεργεία ευρωβουλευτή Στέλιο Κυμπουρόπουλο, τον τέως αν. υπουργό Υγείας και σύμβουλο του πρωθυπουργού για θέματα Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, τον διευθυντή Γραφείου Τύπου Πρωθυπουργού Δημήτρη Τσιόδρα, τον πρώην βουλευτή και Ολυμπιονίκη Πύρρο Δήμα, αλλά και τον δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά, η υποψηφιότητα του οποίου φέρεται «κλειδωμένη» και αναμένεται να ανακοινωθεί οσονούπω. Όλοι τους εμφανίστηκαν ευδιάθετοι, προσηνείς και ιδιαίτερα ομιλητικοί σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις με άρχοντες και πολίτες. Τα «πηγαδάκια» και οι χαιρετούρες έδιναν κι έπαιρναν, με την πλειοψηφία των υποψηφίων να κερδίζει τις συμπάθειες και να εισπράττει κολακευτικά σχόλια, είναι η αλήθεια.

Διαχρονικά, πολιτικοί όλων των χώρων και βαθμών επιλέγουν σε προεκλογικές περιόδους να κάνουν ένα… πέρασμα από τη Μάνη. Και συνήθως, όπως έχει διδάξει η ιστορία, αποβαίνει προς όφελος των ιδίων και των φορέων που εκπροσωπούν. Ο ισχυρός πυρήνας των Μανιατών και η κραταιά παρουσία τους σε περιοχές όπως η Αττική και ιδίως ο Πειραιάς, αποτελούν ένα διόλου ευκαταφρόνητο και συμπαγές σύνολο, που επηρεάζει πρόσωπα και καταστάσεις. Η Μάνη διαθέτει το modus operandi να βγάζει νικητές στην πολιτική κονίστρα και οι εκάστοτε αξιωματούχοι το γνωρίζουν και επενδύουν σε αυτό…
Χ.Π.

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti