Τολμηρός και σίγουρος για λύσεις ο Χ. Θεοχάρης στη Σπάρτη

Οι δηλώσεις του υφυπουργού Οικονομικών στον «ΛΤ» (VIDEO)

Τρίτη, 26 Μάρτιος 2024 20:48 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τολμηρός και σίγουρος για λύσεις ο Χ. Θεοχάρης στη Σπάρτη

Αποφασισμένος για αποτελεσματικές και ρεαλιστικές διεξόδους στα προβλήματα που απασχολούν τον επιχειρηματικό κόσμο, εμφανίστηκε σε δηλώσεις του στον «ΛΤ» ο υφυπουργός Οικονομικών, κ. Χάρης Θεοχάρης, κατά την παρουσία του στους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου στη Σπάρτη.

Αρχικά, αναφορικά με την ιστορική επέτειο και τις λαμπρές εκδηλώσεις, δήλωσε: «Παρακολουθήσαμε ένα πολύ όμορφο τελετουργικό και μία πάρα πολύ όμορφη παρέλαση. Το μήνυμα της ημέρας είναι ότι, πάντοτε όπως και πριν από 200 περίπου χρόνια, οι Έλληνες ενωθήκαμε και πετύχαμε πάρα πολλά, έτσι και σήμερα σε έναν πολύ δύσκολο κόσμο, μόνο ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε για την επόμενη 100ετία, για τα επόμενα 200 χρόνια του κράτους μας. Δύναμη είναι η ένωση όλων των Ελλήνων». Όσο για τις εντυπώσεις που αποκόμισε από τη Σπάρτη, ανέφερε: «Η πόλη είναι πολύ όμορφη, μου είπαν ότι η εποχή αυτή είναι η καλύτερη κιόλας από θέμα καιρού, γιατί το καλοκαίρι είναι πιο πολλή η ζέστη», είπε χαριτολογώντας.

Στο σκέλος του χαρτοφυλακίου και των κομβικών καθηκόντων του, επεσήμανε: «Συναντάμε τον κόσμο και τους ανθρώπους της ΑΑΔΕ, αλλά και κυρίως την τοπική κοινωνία, το Επιμελητήριο και όλους τους φορείς. Θα ανταλλάξουμε απόψεις και θα πιάσουμε τον παλμό για να δούμε πώς θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε». Αποκάλυψε δε, ότι «έχουμε πολλές πρωτοβουλίες -τουλάχιστον 11- αυτή την περίοδο ως Υπουργείο Οικονομικών για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής», αναγνωρίζοντας πως «αυτές οπωσδήποτε αναστατώνουν την αγορά, καθώς δημιουργούν νέες υποχρεώσεις. Έχουμε μια μεταβατική περίοδο, που έχει τις δυσκολίες της, γι’ αυτό ακριβώς ερχόμαστε και αξιοποιούμε κάθε ευκαιρία σε τοπικό επίπεδο, στο πεδίο, να ακούσουμε τον παλμό της Οικονομίας».

Σύμφωνα με πληροφορίες του «ΛΤ», ο υφυπουργός είχε αργότερα συνάντηση στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Λακωνίας και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Λακωνίας, με εκπροσώπους φορέων της τοπικής οικονομίας και επιχειρείν. Στο επίκεντρο, μεταξύ άλλων, βρέθηκε το ζήτημα της διασύνδεσης ταμειακών μηχανών-pos, που αποτελεί σημείο τριβής και στον νομό. Μεταξύ άλλων στη σύσκεψη μετείχαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας, Ιωάννης Παναρίτης, ο πρόεδρος του 11ου ΠΤ Πελοποννήσου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Παναγιώτης Κρητικός, μέλη του Σωματείου Καταστηματαρχών Μηχανών Γραφείου Επισκευών κ.α., οι οποίοι εξέθεσαν τα επιχειρήματά τους κι απηύθυναν ερωτήματα στον υφυπουργό. Ο Χ. Θεοχάρης άκουσε με ενδιαφέρον και προσήλωση τις θέσεις και σκέψεις των Λακώνων, δίνοντας δέσμευση για άμεσες και στοχευμένες παρεμβάσεις που θα άρουν τους -όποιους- προβληματισμούς κι ενστάσεις. Το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής και ο υφυπουργός έχει τις ικανότητες και τη θέληση να συμβάλλει στην εκστρατεία, δίνοντας βήμα και κάνοντας διάλογο με όλες τις πλευρές…

Δείτε το video:

 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti