Μαίρη Χάντζου, πού να ’σαι τώρα;

Πέμπτη, 13 Ιούνιος 2024 09:59 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μαίρη Χάντζου, πού να ’σαι τώρα;

Ήταν Σεπτέμβριος του 2022 όταν η Μαίρη Χάντζου συνάντησε τη Σπάρτη: «Μετά από απόφαση δημάρχου, Πέτρου Δούκα» και «στο πλαίσιο ενός ευρύτερου διοικητικού ανασχηματισμού των υπηρεσιών του Δήμου» και για «πλήρη ενδυνάμωση του στελεχιακού δυναμικού του», χρέη «γενικής γραμματέως Δήμου Σπάρτης, αναλαμβάνει η κα. Μαρία Χάντζου τού Αλέξανδρου», υπηρεσιακό στέλεχος «Ανώτατης Εκπαίδευσης του Δημόσιου Τομέα με ευρύ βιογραφικό και εμπειρία σε πολλαπλά αντικείμενα των Υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», αναφέρθηκε τότε αρμοδίως. Η νέα γ.γ. φάνηκε να ανταποκρίνεται με παρρησία στα καθήκοντά της, να βρίσκει και να προτείνει λύσεις στο πεδίο των αρμοδιοτήτων της κάνοντας σημαία τον νόμο 4412, κατά τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Ωστόσο, τον Δεκέμβριο του 2023, ο Π. Δούκας την κέρασε πικρό ποτήρι, όταν, ύστερα από την πανωλεθρία του στις δημοτικές εκλογές -και ένα μήνα πριν αναλάβει η νέα δημοτική αρχή- αποφάσισε να την παύσει από τα καθήκοντά της.

Επτά μήνες αργότερα, στις 11 Ιουνίου, όπως μαθαίνουμε, δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ τής μετάταξης τής οργανικής της θέσης, από τον Δήμο Αμαρουσίου -όπου ανήκε μέχρι πρόσφατα- στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, και συγκεκριμένα «στην Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας, μόνιμα».

Η ίδια δεν κρύβει πως στην απόφαση αυτή έπαιξαν ρόλο δύο παράγοντες: «Η αγάπη μου για τη Σπάρτη, η οποία είναι πια το σπίτι μου, και η ευκαιρία να συνεργαστώ με έναν αξιόλογο άνθρωπο ο οποίος έχει κερδίσει τον σεβασμό και την εμπιστοσύνη μου». Κι ο άνθρωπος αυτός, δεν είναι άλλος, από τον αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας, Θοδωρή Βερούτη. «Είναι ιδιαίτερη τιμή να ενταχθώ στην ομάδα του αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας, ενός ανθρώπου με αξιοσημείωτη ευγένεια, πορεία και αξιέπαινη προσφορά. Υπόσχομαι ότι θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου», η δέσμευση τής Μ. Χάντζου.

Μαίρη, οι καλοί ποτέ δεν χάνονται…

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti