Η Βαμβακού πρωταγωνίστρια σε συγγραφικά έργα

Για 2η φορά στο χωριό τo New York University

Τετάρτη, 03 Αύγουστος 2022 12:01 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η Βαμβακού πρωταγωνίστρια σε συγγραφικά έργα

Το ειδυλλιακό και ήσυχο περιβάλλον που προσφέρει η Βαμβακού αποτελεί ιδανική συνθήκη για την ομάδα των πέντε μεταπτυχιακών φοιτητριών του New York University (NYU), που αυτές τις ημέρες (20 Ιουλίου-04 Αυγούστου) βρίσκεται στο χωριό της Λακωνίας, για ένα εντατικό πρόγραμμα συγγραφής διατριβής.

Ανάμεσα στις πέντε φοιτήτριες βρίσκεται μία μυθιστοριογράφος και τέσσερις ποιήτριες, ενώ μαζί τους είναι η καθηγήτριά τους και ποιήτρια Maya Popa.

Η Crawford, η μυθιστοριογράφος της ομάδας, συγγράφει ένα μυθιστόρημα για την πατρίδα, το σπίτι, την εστία. Η Devi γράφει ποιήματα για την πολυγλωσσία, την ιστορία της οικογένειας και τη γεωγραφία. Η Christine γράφει ποιήματα για την αγάπη και τον έρωτα. Η Suchita γράφει ποιήματα σε διάλογο με Ινδικά έπη. Τέλος, η Margaret γράφει για περιπάτους και περιηγήσεις. Η Βαμβακού έχει τη δική της παρουσία σε όλα αυτά τα έργα.

Το πρόγραμμα των φοιτητριών περιλαμβάνει μελέτη στο σχολείο του χωριού, εκδρομές και περιηγήσεις στη Λακωνία, συμμετοχή σε πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες, γνωριμία κι επαφή με τον τόπο και τους ανθρώπους του, καθώς και αλληλεπίδραση με την κοινότητα, η οποία αναμένεται να αποτελέσει έμπνευση για λογοτεχνική δημιουργία.

Η ίδια η ομάδα του NYU λέει για το πρόγραμμα στο χωριό: «Οι τρεις εβδομάδες στη Βαμβακού είναι αφιερωμένες σε διάφορα συγγραφικά έργα ποίησης και μυθοπλασίας. Είμαστε ευγνώμονες απέναντι στο χωριό και την ομάδα της Vamvakou Revival για το ζεστό καλωσόρισμα, τη φιλοξενία και την παραχώρηση του χώρου του σχολείου ως χώρου εργασίας μας. Ευχαριστούμε, επίσης, το ΙΣΝ για την υποστήριξή του σε νέους καλλιτέχνες, όπως εμείς!»

Το πρόγραμμα φιλοξενίας υλοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά. Το περασμένο καλοκαίρι, επτά φοιτητές από το NYU, μαζί με τον καθηγητή τους και ποιητή Major Jackson, βρέθηκαν και έζησαν στη Βαμβακού για έναν ολόκληρο μήνα. Κάθε χρόνο, οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα έχουν την ευκαιρία να γνωρίζουν το χωριό και την περιοχή, ενώ παράλληλα η κοινότητα έχει την ευκαιρία να γνωρίζει νέους ανθρώπους που αφήνουν το δικό τους στίγμα μέσα από την αλληλεπίδραση με τους κατοίκους του χωριού.

Το πρόγραμμα φιλοξενίας εντάσσεται στην Πρωτοβουλία για την Αναβίωση της Βαμβακούς, που υλοποιείται με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 26 ετών

NIKOLAROS
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΒΙΒΛΙΟ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
RIGAKOS

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti