Κινηματογραφικές προβολές για εφήβους στη Βαμβακού

Αυτή την Κυριακή 5 Μαρτίου

Πέμπτη, 02 Μάρτιος 2023 13:41 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Κινηματογραφικές προβολές για εφήβους στη Βαμβακού

Η γενιά τού αύριο παλεύει για τα ιδανικά και τους στόχους της, ξεκινώντας από το χτίσιμο γερών προσωπικών δεσμών ανάμεσα στην αποσπασματική ψηφιακή ζωή και την κοινωνική πίεση, τη μυθοπλασία και τα αληθινά γεγονότα. Η «Vamvakou Revival», σε συνεργασία με το Παιδικό κι Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας, διοργανώνει προβολές ταινιών μικρού μήκους στο σχολείο της Βαμβακούς. 

Για κρατήσεις θέσεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στέλνουν τα στοιχεία τους μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., ενώ η τιμή εισόδου ανέρχεται στα 5 ευρώ.
 Αυτή την Κυριακή 5 Μαρτίου και ώρα 3:30΄ μμ θα προβληθούν οι παρακάτω ταινίες κατάλληλες για παιδιά 12 έως 15 ετών:

- Farrucas | Ίαν Ντε Λα Ρόζα
Τέσσερις έφηβες μαροκινής καταγωγής μεγαλώνουν σε ένα ισπανικό προάστιο. Το σχολείο τους βρίσκεται λίγο πιο μακριά. Εκεί, οι κοινωνικές ανισότητες μεταξύ των μαθητών είναι εμφανείς, αλλά αυτό δεν τις εμποδίζει να ονειρεύονται. Στα 18α γενέθλια τής μίας, όμως η αυτοπεποίθησή τους θα δοκιμαστεί.

- Η Θυσιασμένη (Sacrificed) | Ντέιβιντ Σάντσεζ
Μια γενναία έφηβη είναι έτοιμη να φτάσει στα άκρα για να υπερασπιστεί κοινωνικά και περιβαλλοντικά θέματα, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει να βρεθεί ενώπιον δικαστηρίου. Οι γονείς της προσπαθούν να καταλάβουν τη στάση της.

- Η Γενιά της Επίδρασης: Η Προγραμματίστρια (Generation Impact) | Σαμάνθα Νόουλς
Η Τζέι Τζέι Πάτον ήταν μονάχα 13 ετών όταν σχεδίασε και έφτιαξε για πρώτη φορά το Photo Patch, μία εφαρμογή που βοηθά τα παιδιά φυλακισμένων γονέων να τους στέλνουν φωτογραφίες και γράμματα, όσο εκείνοι βρίσκονται στη φυλακή.

- Η Αδελφή της Μαργκό (Margot’s Sister) | Κριστίν Ντογιόν
Η Μαργκό, που πασχίζει να γίνει αποδεκτή από τους συμμαθητές της, δυσκολεύεται ακόμα περισσότερο από την άφιξη της νοητικά ανάπηρης αδελφής της στο σχολείο. Αν και αρχικά προσπαθεί να κρατήσει χωριστούς τούς δύο κόσμους της, ένα συμβάν την οδηγεί στο να επανεκτιμήσει τη θέση της.

- Τα Σωστά Λόγια (The Right Words) | Αντριάν Μοΐζ Ντιλάν
Η 15χρονη Κενζά και ο 13χρονος αδελφός της, Μαντί, ταπεινώνουν συχνά ο ένας τον άλλον στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media). Στο σχολικό, η Κένζα βάζει μια δοκιμασία στον αφελή και ρομαντικό της αδερφό: να εξομολογηθεί την αγάπη του για την κοπέλα που του αρέσει, ακόμα κι αν εκείνη δεν τον γνωρίζει.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti