Καύσωνας και γάτες

Σάββατο, 29 Ιούλιος 2023 11:33 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Καύσωνας και γάτες

Μερικές χρήσιμες συμβουλές για τη φροντίδας της γάτας κατά τις περιόδους πολύ υψηλών θερμοκρασιών, δίνει το Stray Sparta Greece. Σύμφωνα με αυτές, καλό είναι να δώσετε προσοχή στα κάτωθι:

1. Αντικαταστήστε το μπολ με το νερό με ένα σιντριβάνι νερού.

2. Προμηθευτείτε ένα στρώμα ψύξης.

3. Ανταλλάξτε την ξηρή τροφή με υγρή τροφή. Η υγρή τροφή μπορεί να περιέχει έως και 66% περισσότερο νερό από την ξηρή τροφή, βοηθώντας στην πρόληψη της αφυδάτωσης και διατηρώντας τη γάτα σας δροσερή.

4. Κουρέψτε την.

5. Παρέχετε ροή αέρα.

6. Εφαρμόστε δροσερό νερό στις πατούσες της. Οι γάτες δεν είναι καλές στη θερμορύθμιση, γι’ αυτό και θα τη πιάσετε να απλώνεται στο δροσερό δάπεδο,σε πλακάκι κατά τη διάρκεια των πιο ζεστών ημερών. Έχουν, όμως, ένα σημείο στο σώμα τους όπου ιδρώνουν και δροσίζονται ελαφρώς με την εξάτμιση του ιδρώτα: τις πατούσες τους.

8. Παρέχετε στις γάτες ένα δροσερό σημείο. Όσο για το πώς να διατηρήσετε δροσερή τη φιλική (ή άγρια) αδέσποτη της γειτονιάς σας – μοιραστείτε μαζί της φρέσκο νερό και μια μερίδα υγρής γατοτροφής, τοποθετώντας την σε ένα σκιερό σημείο.Αν βρίσκεστε σε μια περιοχή που δεν έχει καθόλου σκιά, μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να παρέχετε μια πηγή σκιάς. Τα καλύτερα καλοκαιρινά σπιτάκια για γάτες είναι ανοιχτά στις πλευρές για να επιτρέπουν τη ροή του αέρα.

Θερμική εξάντληση και αφυδάτωση
Η θερμική εξάντληση είναι η αρχική φάση της θερμοπληξίας, όταν η γάτα σας αρχίζει να αισθάνεται υπερβολική ζέστη, μπορεί να αρνηθεί το φαγητό, να κρυφτεί ή να λαχανιάσει. Ακόμη και οι γάτες εσωτερικού χώρου μπορεί να κινδυνεύουν από θερμοπληξία χωρίς τις κατάλληλες προφυλάξεις. Επικοινωνήστε αμέσως με τον κτηνίατρό σας αν νομίζετε ότι η γάτα σας πάσχει από θερμική εξάντληση ή θερμοπληξία.

Τα συμπτώματα:
- Λαχάνιασμα ή αναπνοή με ανοιχτό στόμα
- Ζεστά αυτιά
- Κατακόκκινη γλώσσα
- Σκούρα κόκκινα ή χλωμά ούλα
- Σάλια
- Αδυναμία
- Αγχώδης συμπεριφορά
- Φωνή

Όσον αφορά την αφυδάτωση στις γάτες, τα σημάδια μπορεί να είναι πιο ανεπαίσθητα και θα πρέπει να ακολουθήσετε μια πρακτική προσέγγιση. Αν σηκώσετε το δέρμα κατά μήκος της πλάτης τους και στη συνέχεια το αφήσετε να πέσει, θα πρέπει να επανέλθει γρήγορα, αν είναι καλά ενυδατωμένες. Εάν υπάρχει καθυστέρηση και το δέρμα παραμένει τεντωμένο, αυτό αποτελεί ένδειξη αφυδάτωσης.

_____

Πολλοί σκύλοι παραμένουν στο καταφύγιο ζώων Αγ. Κυριακής Σπάρτης όπου περιμένουν τον άνθρωπο τους, αν σας ενδιαφέρει να υιοθετήσετε θα μας βρείτε στη σελίδα μας στο Facebook και Instagram καθώς και στο straysparta.gr σε συνεργασία με το Δήμο Σπάρτης.

Στην παρακάτω φωτό είναι η Νεφέλη μας, μένει στο καταφύγιο ζώων Σπάρτης και ψάχνει τον άνθρωπο της!
Υιοθετήστε την!

Stray Sparta Greece
Smart paws save a stray
by SRF

Έκθεση εικόνων

NIKOLAROS
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ PLUS +
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
RIGAKOS

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti