Αλλεργία στις γάτες: Πως να τη διαχειριστείτε χωρίς να αποχωριστείτε τη γάτα σας

Σάββατο, 05 Αύγουστος 2023 23:32 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αλλεργία στις γάτες: Πως να τη διαχειριστείτε χωρίς να αποχωριστείτε τη γάτα σας

Χρήσιμες συμβουλές για το πως να αντιμετωπίσετε την αλλεργία που προκαλείται από τις γάτες, ώστε να μη χρειαστεί να αποχωριστείτε το αγαπημένο σας κατοικίδιο, δίνει το Stray Sparta Greece.

Ας δούμε τις λύσεις που προτείνει:

1. Ανοσοθεραπεία για αντιμετώπιση αλλεργίας στις γάτες
Η ανοσοθεραπεία βασίζεται στη χορήγηση του αλλεργιογόνου με αυξανόμενη δόση στον οργανισμό, μέχρι να προκληθεί σιγά σιγά η απευαισθητοποίησή του.

2. Φάρμακα
Για την αντιμετώπιση και θεραπεία της αλλεργίας στις γάτες μπορείτε να κινηθείτε και με χορήγηση φαρμάκων όπως αντισταμινικά χάπια, οφθαλμικές σταγόνες, ενδορρινικά κορτιζονούχα φάρμακα σε σπρέι και εισπνοές για το άσθμα -πάντα φυσικά με την καθοδήγηση του αλλεργιολόγου σας!

3. Ομοιοπαθητική
Η ομοιοπαθητική είναι μια αυτόνομη αλλά και συμπληρωματική επιστήμη που μπορεί να σας βοηθήσει αν απευθυνθείτε σε ειδικούς.

4. Αποφυγή και περιορισμός της διασποράς των αλλεργιογόνων
Tα αλλεργιογόνα της γάτας βρίσκονται κυρίως στο σάλιο της γάτας και από κει μεταφέρονται στην τρίχα, απ’ όπου μπορούν να απλωθούν πρακτικά σχεδόν παντού. Ένας βασικός τρόπος να διαχειριστούμε το πρόβλημα της αλλεργίας και των συμπτωμάτων της είναι λοιπόν να περιορίσουμε την εξάπλωση τους μέσω του περιορισμού της εξάπλωσης των τριχών μέσα στο σπίτι.

Μερικές βασικές ιδέες:
-Στροφή στην υγρή τροφή που ενυδατώνει πολύ καλύτερα τη γάτα και περιορίζει την τριχόπτωση
-Χτένισμά με μια αποτελεσματική χτένα
-Μπάνιο της γάτας σας ανά διαστήματα με ειδικό σαμπουάν για γάτες. Με αυτό τον τρόπο και πάλι αφαιρείται το νεκρό τρίχωμα καθώς και τα αλλεργιογόνα από τη γούνα της γάτας.
-Τα αλλεργιογόνα μαζεύονται συχνά στα χαλιά, τις μοκέτες, τα σκεπάσματα και τις κουβέρτες, γι’ αυτό καλό είναι να τα καθαρίζετε και να τα τινάζετε πολύ συχνά – η χρήση μιας σκούπας ρομπότ είναι πολύ βοηθητική για τέτοιες περιπτώσεις!

-----
Πολλοί σκύλοι παραμένουν στο καταφύγιο ζώων Αγίας Κυριακής Σπάρτης όπου περιμένουν τον άνθρωπο τους, αν σας ενδιαφέρει να υιοθετήσετε θα μας βρείτε στη σελίδα μας στο Facebook και Instagram καθώς και στο straysparta.gr σε συνεργασία με το Δήμο Σπάρτης.

Στην παρακάτω φωτό είναι ο Paco που ψάχνει σπίτι, ιδανικά με παιδιά, γιατί τα λατρεύει, είναι ενός έτους, στειρωμένος και πλήρως εμβολιασμένος!

Stray Sparta Greece Smart paws save a stray SRF

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ PLUS +
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti